Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nga 5 tetori fillon gjuetia e derrit të egër

Foto: BGNES

Ditën e shtunë, më 5 tetor, fillon gjuetia e organizuar e derrave të egër. Gjatë kohës së sezonit të ri të gjuetisë, gjahu do të lejohet 3 ditë në javë, jo siç është zakonisht – dy ditë në javë. Qëllimi  është të reduktohet popullsia e derrit të egër, i cili konsiderohet si shpërndarësi dhe mbartësi kryesor i murtajës afrikane të derrave. Që të gjithë derrat e egër të vrarë detyrimisht duhet të analizohen për virusin e sëmundjes dhe analizat do të jenë janë për llogari të Agjencisë Bullgare për Sigurimin e Ushqimeve. Analiza për trikinozë mbetet si deri tani, për llogari të gjahtarëve.

Më shumë nga rubrika

Kryetari i Asociacionit të Pronarëve të Farmacive në vendin tonë Nikollaj Kostov

A kemi frikë nga koronavirusi apo e nënvleftësojmë rrezikun

Epidemia e koronavirusit i cili u zbulua në Kinë, por u përhapë edhe në Evropë, shqetëson shtetasit dhe biznesin në Bullgari . Megjithëqë tani për tani nuk ka raste të vërtetuara për bullgarë të ngjitur me virusin tek ne, njerëzit ndërmarrin hapa..

botuar më 20-02-26 1.58.MD

Ndërtimi i autostradës “Struma” përmes Grykës së Kresnës - pikë kritike në një mosmarrëveshje midis ambientalistëve dhe shtetit

Seksioni më i vështirë dhe më i shtrenjtë nga ndërtimi i autostradës “Struma” * pas qytetit Bllagoevgrad - ky përmes Grykës së Kresnës, prej kohe  shkakton pakënaqësi mes banuesve të qytetit të afërt Kresna dhe aktivistëve të shoqatave mjedisore...

botuar më 20-02-26 1.18.MD

Mobilizim i plotë në Bullgari për parandalimin e përhapjes së koronavirusit

Sot në orën 09.00 në mëngjes në Aeroportin e Sofjes filloi një trajnim për reaksione në raste dyshimi për persona të infektuar me koronavirusin COVID – 19. Në orën e njëjtë Kryeministri Borisov kishte thirrur një mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit..

botuar më 20-02-25 12.57.MD