Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria merr pjesë në një project të sigurisë rrugore

Foto: arkiv

12 vende evropiane, ndër të cilat është dhe Bullgaria, bashkojnë përpjekjet e tyre për të përmirësuar sigurinë rrugore në një projekt të përbashkët të financuar nga Bashkimi Evropian. Duke pasur parasysh diferencat ekzistuese në treguesit e sigurisë rrugore në shtetet e ndryshme-anëtare të BE-së, projekti trevjeçar për shkëmbim në fushën e sigurisë së qarkullimit rrugor qëllon që vendet t’i kapërcejnë këto mospërputhje. Në projekt do të marrin pjesë ekspertë nga Austria, Bullgaria, Franca, Greqia, Irlanda, Lituania,Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Spanja dhe Suedia. 


Më shumë nga rubrika

Stadiumi

Korrigjime të ngutshme ligjore për shkak të kualifikimeve për Euro 2020

Parlamenti shqyrton ndryshime të ngutshme në ligjin për rendin publik gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive. Korrigjimi është për dhënien e aktit për përshtatshmëri të stadiumeve bullgare sipas kritereve ndërkombëtare të UEFA-s. Korrigjimet janë të..

botuar më 20-02-26 7.09.MD

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

botuar më 20-02-26 6.33.MD

Në Sofje u zhvillua një forum biznesi i Bullgarisë dhe Qipros

Qiproja është një partner i rëndësishëm ekonomik dhe tregtar i vendit tonë, deklaroi Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së Forumit të Biznesit mes Bullgarisë dhe Qipros në Sofje. Ishulli zë vendin e 34 në importin dhe eksportin bullgar. Nikozia mbetet..

botuar më 20-02-26 4.35.MD