Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeministri Bojko Borisov mori çmimin amerikan “Pishtari i Lirisë”

Foto: BTA

Kryeministri bullgar Bojko Borisov mori çmimin e posaçëm “Pishtari i Lirisë” të koalicionit kombëtar amerikan në përkrahje të hebraizmit euroaziatik. Borisovi është lideri i parë i huaj, i dekoruar me këtë çmim, që deri tani u është dhënë vetëm politikanëve dhe diplomatëve amerikanë për merita të posaçme në luftimin e antisemitizmit.

Çmimi ishte dorëzuar nga kryetari i koalicionit Daniel Rubin në praninë e Ambasadores së re amerikane në Sofje Hero Mustafa dhe të atij të Izraelit Yoram Elron. Gjatë ceremonisë Bojko Borisov tha se ky është një çmim për të gjithë popullin bullgar, i cili kurrë nuk do të harrojë dhe do t’u tregojë fëmijëve të vet për shpëtimin e 50 mijë hebrenjve bullgarë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Më shumë nga rubrika

Propozojnë ndryshime për financimin e mediave publike

Mandatet e drejtorëve të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ dhe të Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ zgjaten nga 3 në 5 vjet. Me përfundimin e mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm përfundon edhe mandati i anëtarëve të Bordeve të..

botuar më 21-02-23 4.52.MD

Mitropoliti i Ruses bëri thirrje për përgjegjësi dhe vaksinim

Zoti ia ka dhënë të drejtën çdo një të krishteri ortodoks për të zgjedhur lirisht nëse të vaksinohet apo jo, por ai duhet të jetë i vetëdijshëm se është përgjegjës për shëndetin e tij dhe për shëndetin e të tjerëve. Këtë e shkroi në profilin e vet..

botuar më 21-02-23 4.12.MD

Për Bullgarinë është me prioritet përfundimi i pikëkalimit “Klepallo”

Ambasadori bullgar në Shkup Angell Angellov dhe Ministri i vetëqeverisjes lokale në Maqedoninë e Veriut Goran Milevski shqyrtuan marrëdhëniet dypalëshe. U nënvizua bashkëpunimi i shkëlqyeshëm transkufitar, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme...

botuar më 21-02-23 4.01.MD