Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Paralajmërimi i MPJ-së në lidhje me situatën në Izrael

Foto: arkiv

Për shkak të situatës së rrezikshme në Izrael Ministria e Punëve të Jashtme u rekomandon të gjithë shtetasve bullgarë që të mos udhëtojnë për në Izrael, kurse ata, të cilët tashmë janë atje, të mos vizitojnë Bregun Perëndimor, Jerusalemin Lindor dhe territoret afër Gazës dhe Golanit.

Po të përdorin hotele në Izrael, turistët bullgarë më parë duhet të informohen se ku ndodhen strehimet më të afërta kundër bombave. Po të dëgjojnë tingujt e sirenave, ata menjëherë duhet të drejtohen tek strehimet, duke përdorur rrugën më e shkurtër. Në se në afërsi nuk ka strehim të posaçme, duhet të qëndrojnë pranë murit më të afërt, ku duhet të presin deri në largimin e rrezikut. Ambasada bullgare në Tel Aviv është mbyllur, por në rast të emergjencës shtetasit bullgarë mund të përdorin linjat telefonike të misionit tonë diplomatik atje.