Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkencëtarë nga 12 shtete diskutojnë në Sofje vlerat evropiane

Shkencëtarë nga 12 shtete marrin pjesë në konferencën ndërkombëtare në Sofje me temë “Vlerat Evropiane në vendet  e Evropës Juglindore – sfidat dhe mundësitë e reja”. Në forum ka përfaqësues të universiteteve prijëse nga 12 vendet  -Shqipëria, Bosnja e Hercegovina, Bullgaria, Greqia, Qiproja, Rumania, Maqedonia e Veriut, Sllovenia, Serbia, Turqia, Kroacia dhe Mali i Zi. Temat për diskutim janë: a ka një rivlerësim i vlerave në Evropën Juglindore pas rënies së Murit të Berlinit, çfarë ndodh me politikën, me demokracinë, cilat janë vlerat politike dhe kontradiktat në bazë të tyre në shoqëritë bashkëkohore.


Më shumë nga rubrika

Deputetët miratuan përditësimin e buxheteve të sigurimeve shoqërore dhe Fondit të Sigurimeve Shëndetësore

Kuvendi Popullor miratoi përfundimisht përditësimin e buxheteve të sigurimeve shoqërore shtetërore dhe Fondit të Sigurimeve Shëndetësore. Ndryshimet parashikojnë që për Fondin të sigurohen rreth 33 milionë euro, të cilat do të ndahen për aktivitete..

botuar më 22-06-28 6.17.MD

Nga 1 korriku, pensioni minimal bëhet 238 euro

Deputetët në Kuvend më në fund miratuan që pensioni minimal nga 1 korriku të arrijë në 238 euro, ndërsa ai maksimal deri në 1000 euro. Tavani do të rritet sërish në 1738 euro nga 1 tetori, sa është shuma e të ardhurave maksimale të sigurimit...

botuar më 22-06-28 6.08.MD

U kapën emigrantë të paligjshëm në kryeqytet

Policia ka kapur mbrëmjen e djeshme 36 emigrantë të paligjshëm nga Siria në lagjen e kryeqytetit “Studentski Grad”, mësoi BNR. Ata janë kapur në disa grupe dhe mes tyre ka pasur pesë fëmijë të vegjël. Ata do të akomodohen në konviktet e Ministrisë së..

botuar më 22-06-28 2.11.MD