Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

COVID-19 në Bullgari: Dita e 29

Po rritet numri i të infektuarve dhe viktimave, krahas kësaj rritet edhe nevoja për teste të sigurta Nga data 28 janar deri më 5 prill janë bërë 15 899 teste për COVID-19 në laboratorët bullgarë, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë. Pritet që nga..

botuar më 20-04-05 6.55.MD
Ministri i Mbrojtjes Karakaçanov

Ministri i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov kërkon që riarmatosja e ushtrisë të vazhdojë

Ministri i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov kritikoi ashpër propozimin e së majtës në opozitë për ndërprerjen e modernizimit të ushtrisë në kushtet e krizës. Sipas Ministrit socialistët nuk marrin parasysh rreziqet para Bullgarisë gjatë viteve në vazhdim...

botuar më 20-04-05 4.39.MD

Deri në qershor do të rishqyrtohen marrëveshjet e kredive

Do të ketë marrëveshje të reja me bankat për zgjatjen e afateve të shlyerjes së kredive, vuri në dukje para BNR-së Petër Andronov – shefi i Asociacionit të Bankave në Bullgari. Zgjatja e afateve të pagimit u përket të gjitha kredive në vend. Qytetarët..

botuar më 20-04-05 2.53.MD