Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Grua njëqindvjeçare nga qyteti Lloveç mban formën me leximin e librave dhe zgjidhjen e fjalëkryqeve

Foto: lovech.bg

Rajna Zhekova, e cila gjatë vjeshtës së vitit 2019 u bë 100 vjeçe, po vazhdon të lexojë, të qepë dhe të zgjidhë fjalëkryqe. Kohët e fundit  ajo qe e dalluar nga Biblioteka Regjionale në qytetin Lloveç si lexuese e vitit. Në lidhje me jubileun ajo mori dhe një medalje në shenjë nderi nga ana e Bashkisë për veprimtarinë e saj shumëvjeçare pedagogjike dhe për kontributin e saj në fushën e arsimit. Rajna Nikollova Zhekova ka lindur më 8 shtator 1919 në qytetin Lloveç. Gjatë vitit 1955 ajo  fillon punë si mësuese, kurse më vonë bëhet drejtoreshë në shkollën e qytetit LLoveç “Vasill Levski”, ku punon deri në daljen në pension. Ajo është nënë e dy djemve, ka katër nipër dhe 3 stërnipër. Stërmbesa Irina jeton në Bruksel, kurse një nga nipërit është kapiten anijeje detare.

Më shumë nga rubrika

Shkollë e cila të jep krahë

Për 17 vjetët e fundit në Bullgari janë mbyllur mbi 1000 shkolla. Shkollat fillore në vendbanimet e vogla shpesh zhvillojnë një luftë të vërtetë për të shpëtuar. Në rajonet me popullsi dominuese nga pakicat, zotërimi i dobët i gjuhës bullgare nga nxënësit..

botuar më 20-01-17 12.02.MD

Mikaella e buzëqeshur rritet në një botë të lumtur

4-vjeçarja Mikaella i njeh të gjitha germat, di përmendsh të gjithë alfabetin dhe reciton vjershën “Fjala amtare, magjepsëse dhe e ëmbël”. Sipas mjekëve, ajo mbase nuk duhej t’i dinte këto gjëra. Mikaella ka lindur me sindromën Dawn. Kur i ka dhënë..

botuar më 20-01-16 2.14.MD

Nga podiumet botërore të modës deri tek ferma biologjike në fshatin Akanxhievo

Në jetën e Valentina Dimitrovës dhe të Kristian Vasilevit ka nga çdo gjë – shkëlqimi i modës botërore dhe drita e aparatit fotografik, dashuria e ndezur fare rastësisht në skajin tjetër të botës, entuziazmi i të sapokthyerit në atdhe, zhgënjimi pas..

botuar më 20-01-14 1.40.MD