Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

1/3 prej familjeve bullgare paguajnë vështirë llogaritë e tyre

Foto: Radio Vidin

Çdo një familje e tretë në Bullgari haset me vështirësi në pagimin e llogarive komunale. Për nga ky tregues Bullgaria është në vendin e parafundit në BE. Vetëm në Greqi 36 për qind e familjeve e kanë këtë problem. Përpara Bullgarisë janë Kroacia dhe Rumania, ku 17 dhe 14 për qind e familjeve i kanë këto vështirësi. Në Holandë, Çeki, Suedi dhe Austri vetëm 2 për qind e familjeve vonohen me pagimet. Treguesi mesatar për BE-në gjatë vitit 2018 është 7 për qind. Familjet bullgare  me fëmijë të vegjël – 24.4 për qind, hasen me më shumë probleme në krahasim me familjet pa fëmijë, ose me fëmijë të rritur – 26.6 për qind, tregon Eurostat. Sa për familjet me 3, ose më shumë fëmijë – mbi gjysmën e tyre – 53.3 për qind nuk mund të paguajnë me kohë llogaritë e tyre.

Më shumë nga rubrika

Një kompani kineze i ka dhuruar Bullgarisë 150 mijë maska mbrojtëse

Kompania kineze Huawei Technologies Bulgaria i ka dhuruar Kryqit të Kuq Bullgar 150 mijë maska mbrojtëse për veprimtarinë e organizatës në kundërvënie të koronavirusit.  Duke i shprehur falënderim kompanisë kineze për këtë gjest të solidaritetit,..

botuar më 20-04-08 4.18.MD

Shteti do të kompensojë sferën e kulturës për dëmet nga epidemia

Teatrot shtetërore, operistike dhe institucionet që organizojnë koncerte do të marrin subvencionim për të paguar pagat dhe kontributet e sigurimit të nëpunësve të tyre. Kjo ndihmë mund të jepet jo më shumë se 6 muaj, duke llogaritur nga 13 mars 2020,..

botuar më 20-04-08 3.51.MD

Testojnë për Covid-19 ekipet e Ndihmës Urgjente Mjekësore në Sofje

Filloi testimi për Covid-19 të ekipeve të Ndihmës Urgjente Mjekësore në qytetin e Sofjes dhe në Rrethin e Sofjes. Njerëzit me këtë profesion janë më të rrezikuar nga koronavirusi, sepse komunikojnë drejtpërsëdrejti me të sëmurët. Para disa ditësh 8..

botuar më 20-04-08 3.24.MD