Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

| rinovuar më 20-02-11 5.26.MD


Qyteti Veliko Tërnovo, Galeria e Arteve Figurative “Boris Denev”. Pas 40 vjetësh piktura e madhe (vaj në kanavacë) “Ushtarët e Samuillit” e piktorit Svetlkin Rusevpërsëri është pjesë e ekspozitës së përhershme të galerisë. Foto: BTA
Shipka, Kisha e Manastirit “Lindja e Krishtit” – edhe gjatë dimrit një prej monumenteve më të vizituara të kulturës në vend. Tempulli i krishterë i mbaruar në vitin 1902 u është kushtuar ushtarëve të vrarë rusë dhe bullgarë në Luftën Çlirimtare Ruso-Turke (1877 – 1878) dhe është përfshirë në listën e 100 objekteve turistike kulturore. Foto: BGNES

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Qyteti Haskovo, sheshi përpara bashkisë. Dhe sivjet, në ditën e mërkurë të fundit të muajit shkurt, nxënës dhe mësues në shumë qytete bullgare shënuan Ditën për luftë me ngacmimin dhe torturën në shkollë, të njohur akoma si..

rinovuar më 20-02-26 3.11.MD

Bullgaria në fotografi

“Park historik”, fshati Neofit Rillski, rajoni i qytetit Varnë. Skulptura madhështore e mbretit Kallojan, vepër e krijuesit Dishko Dishkov, është monumenti më i ri në këtë atraksion interesant, i cili zuri vendin e parë në kategorinë “Zgjedhja e..

rinovuar më 20-02-25 5.12.MD

Bullgaria në fotografi

Rakovski, edicioni i XX i festivalit të kukerëve “Kukove”. Foto: BTA Liqeni artificial “Zhrebçevo” afër Slivenit. Aktualisht liqeni në fjalë i cili është i katërti për nga madhësia në Bullgari, është plot vetëm 35 për qind...

rinovuar më 20-02-24 3.39.MD