Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

“Mania e Filmit Veror - Bansko” prezanton peizazhe befasuese nga vendet e paarritshme

Adhuruesit e bukurisë ekstreme të natyrës do të mund të ndjekin në tre mbrëmje të radhës nga data 23 deri më 25 korrik përzgjedhjen e filmave më të mirë nga “Bansko Film Fest 2019”, njofton korrespondentja e Radios Kombëtare Bullgare Keti Trençeva. Në..

botuar më 20-07-23 12.26.MD

“Të shkëputesh” nga toka - film i shkurtër për skate kulturën në Festivalin “Burgas 2020”

“Skate modern” nga viti 2014, “I humbur në Karanca” nga viti 2019 dhe “Derisa të mos arrijmë Lindjen” nga viti 2018, janë pjesë nga titujt e filmave   të cilët do t’i detyrojnë shikuesit “të harrojnë” për gravitacionin tokësor gjatë kohës së..

botuar më 20-07-18 6.00.PD

Një ekspozitë e diplomantëve nga Parisi shtron çështjen për trashëgiminë kulturore të Bullgarisë

Deri më 29 korrik në Muzeun Historik Regjional në qytetin Vraca (në Bullgarinë Veriperëndimore), kurse pas kësaj në Sofje dhe në Plovdiv, diplomantët e kursit të specializuar të  arkitektëve për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore të paluajtshme..

botuar më 20-07-15 3.27.MD