Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mitropolitët u bënë thirrje besimtarëve për t’i zbatuar masat kundër COVID-19

Foto: BGNES

Mitropoliti i Kishës Ortodokse Bullgare për Evropën Perëndimore dhe për Evropën e Mesme Antoni u bëri një thirrje të posaçme bullgarëve besimtarë nga dioqeza e tij përtej kufirit që të respektojnë masat e vendosura për COVID-19 nga autoritetet vendase. Mesazhe të tilla ndaj klerit dhe besimtarëve tashmë bënë edhe mitropolitët e Varnës, Plovdivit dhe të Stara Zagorës. Atje, ku tempullit janë të hapur dhe ka mundësi për liturgji publike Mitropoliti Antoni rekomandon që priftërinjtë dhe të gjithë nëpunësit e kishës të jenë shumë striktë ndaj kërkesave për higjienën, të ketë distancë mes besimtarëve në tempull dhe të krishterët të mos i puthin ikonat e shenjta, por vetëm të përulen para tyre.

Më shumë nga rubrika

Dyqanet e mëdha jo ushqimore ngulin këmbë për hapjen e tyre

Hipermarketet për mallra jo ushqimore me sipërfaqe mbi 300 metra katrorë ngulin këmbë që të hapen nga 12 prilli. Në një letër dërguar autoriteteve ato pohojnë se janë diskriminuar dhe këmbëngulin për përkrahje nga ana e shtetit, transmetoi..

botuar më 21-04-07 5.11.MD
Sllavi Trifonov

Reaksioni i parë i partisë “Ka një popull të tillë” pas zgjedhjeve

“Ka një popull të tillë” do ta ndjekë procedurën ligjore. Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook lideri i partisë Sllavi Trifonov, ku shënohet: “Me rastin e pohimeve dhe ofertave të ndryshme politike gjatë disa ditëve të fundit, desha të them: Ka..

botuar më 21-04-07 5.00.MD

Presidenti Rumen Radev: Covid-19 zbuloi të metat e sistemit shëndetësor

"Koronavirusi zbuloi të metat e sistemit - pabarazitë në qasjen në shërbimet mjekësore dhe çekuilibrat në shpërndarjen e resurseve njerëzore dhe financiare," tha Presidenti Rumen Radev në një fjalim para mjekëve të nderuar me shenjën e tij të..

botuar më 21-04-07 12.44.MD