Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Le të kujtojmë...

Fshati Brëshljan – ëndërr, realitet apo diçka tjetër

Foto: arkiv

Të humbësh midis historisë dhe jetës së sotme, të rikthesh kohën mbrapa... Ndoshta secili dëshiron të takohet me të kaluarën pa lënë të tanishmen. Akoma ka kënde të tilla në Bullgari. Ndër ta është fshati Brëshljan i strukur në gjinjtë e malit Stranxha. Fshati ndodhet nja 15 kilometra larg qytetit Mallko Tërnovo dhe  nja 60 kilometra në jug të qytetit bregdetar Burgas. Për dhjetëra shtëpitë e ruajtura në pamjen e tyre autentike, fshati u shpall rezervat arkitekturor dhe historik.

Sesi u ndërtuan shtëpitë në këtë fshat, më e vjetra prej të cilave daton nga shekulli i XVII, cila ishte mënyra e jetesës së njerëzve, çfarë fenomenesh do të shikoni në se e frekuentoni fshatin Brëshljan do të mësoni nga tregimi i redaktores Veneta Nikollova KËTU


Më shumë nga rubrika

Rezervati “Soskovçeto” një copë nga parajsa në zemër të Rodopeve

Streha më e mirë nga nxehtësia e verës në zonën e qytetit Smoljan është rezervati “Soskovçeto”, i cili dallohet me larminë e florës dhe të faunës së vet. Por, turistët vijnë këtu më tepër për shkak të gjelbërimit dhe të njërës prej eko-shtigjeve më të..

botuar më 20-08-23 4.10.PD

Muzeu i vetëm tek ne i cili mban emrin e një të huaji, gjendet në qytetin Shumen

22 gusht është data  në të cilën gjatë vitit 1849 luftuesi për pavarësinë hungareze Llajosh Koshut shkel në bregun bullgar të lumit Danub si emigrant. Avokati i lindur në një familje fisnike, gazetar dhe revolucionar, është figura kryesore vepruese në..

botuar më 20-08-22 4.15.PD

Parku unikal “Kambanat” mbush 41 vjet

Një udhëtim i vërtetë mbrapa në kohë propozon parku i vetëm për nga lloji i vet i krijuar në Sofje me idenë të jetë simbol i synimit për paqe dhe mirëkuptim midis njerëzve në të gjithë botën. Kështu pranë njëra-tjetrës qëndrojnë kambanat, të cilat..

botuar më 20-08-16 4.05.PD