Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Agjencia e të Ardhurave merr kontrollin mbi lojërat e fatit

Foto: arkiv

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave merr kontrollin e plotë mbi sektorin e lojërave të fatit, vendosën deputetët me ndryshimet e miratuara në lexim të dytë në Ligjin për Lojërat e Fatit, transmetoi BNR.

Pushtetarët hodhën poshtë idenë që Komisioni Shtetëror për Lojërat e Fatit të bëhet një organ kolektiv nën drejtimin direkt të qeverisë dhe vendosën që kontrolli të përqendrohet tek Agjencia e të Ardhurave. Po rritet kapitali fillestar për licencë të re të kazinove dhe të automatëve të lojërave të fatit, por nuk u rrit taksa e licencës. U refuzua propozimi që të ketë kazino vetëm në hotelet me 5 yje, në vendpushimet kombëtare dhe rajonet kufitare.

Protestuesit para Parlamentit kundër amendamenteve në ligj e pranuan vendimin përfundimtar duke thirrur “fitore”.

Më shumë nga rubrika

Ilijana Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova theksoi se në përcaktimin e politikave të BE-së, fjalën vendimtare duhet të kenë qytetarët

Trajtimi i varfërisë në nivel evropian dhe kombëtar duhet të jetë një përparësi kryesore e Bashkimit Evropian, tha nënpresidentja Ilijana Jotova, në konferencën “BE: A do të arrijnë çarjet në fasadë deri në themel të ndërtesës”, organizuar nga Instituti..

botuar më 21-09-14 6.46.MD

Pa fonde adekuate mirëmbajtja e rrjetit rrugor kombëtar është e pamundur

Në një takim me përfaqësuesit e kompanive të ndërtimit të rrugëve që protestuan javën e kaluar për pagat e papaguara, Presidenti Rumen Radev theksoi nevojën për formimin transparent të buxhetit të Agjencisë së Infrastrukturës Rrugore. Sipas tij,..

botuar më 21-09-14 5.01.MD

Vjelja e rrushit fillon në Bullgarinë Jugperëndimore

Ministri i Bujqësisë, Ushqimit dhe Pyjeve Prof. Dr. Hristo Bozukov hap sot, 15 shtator, fushatën për vjeljen e rrushit në zonën e fshatit Hërsovo, bashkia Sandanski. Në varësi të faktorëve klimatikë, koha për vjeljen e rrushit ndryshon me disa..

botuar më 21-09-14 3.53.MD