Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi


Varnë, edicioni i 80-të i Maratonës Ndërkombëtare të Notimit “Gallata – Varna”. Sivjet në këtë garë më të vjetër tek ne morën pjesë më se 220 notarë. Fitues u bë 18 vjçari Jordan Jançev nga qyteti bullgar Sandanski. Ai e kaloi distancën nga 5 mijë metra në det të hapur për 57 minuta dhe 37 sekonda. Foto: BTA

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Isperih, fillimi i lërimit të thellë të vjeshtës. Foto: BTA

botuar më 20-09-30 5.47.MD

Bullgaria në fotografi

Muzeu Regjional Historik i Varnës paraqet në Pleven një ekspozitë tematike, e cila tregon për kohën e socializmit te ne. Ekspozita është me emrin “Dje jetonim kështu” dhe tregon mallra për përdorim në jetën e përditshme, veshje, uniforma,..

botuar më 20-09-29 5.55.MD

Bullgaria në fotografi

Shiroka Llëka është një fshat në krahinën e qytetit Smoljan të Bullgarisë Jugore. Shiroka Llëka u shpall rezervat arkitekturor dhe folklorik. Fshati njihet me shtëpitë e veta autentike karakteristike për malin Rodopa dhe me urat e vjetra..

botuar më 20-09-28 5.33.MD