Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Foto: arkiv

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e Bujqësisë.

Ndihma është për përmirësimin e likuiditetit të ekonomive bujqësore, të cilat i kanë shtyrë kreditë e veta dhe nuk janë në gjendje t’i shlyejnë në kushtet e pandemisë. Për këto mjete do të kërkohet notifikim nga Komisioni Evropian. Borisov shtoi gjithashtu se janë siguruar mbi 13 mln euro (26 mln leva) për blegtorët që kanë pësuar humbje për shkak të thatësirës.

Më shumë nga rubrika

Ndërpresin marrëveshjet afatgjata me centralet termike elektrike amerikane “Marica Iztok”

Ndërprerja e marrëveshjeve afatgjata me centralet termike elektrike “Marica Iztok-1” dhe “Marica Iztok-3” (pronësi përkatësisht e kompanive amerikane AES dhe ContourGlobal), duhet të ndodhë deri më 30 qershor 2021, transmetoi BTA. Kjo është shkruar..

botuar më 21-02-11 11.48.PD

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

botuar më 21-02-09 3.41.MD

Bullgaria është dera drejt Evropës për biznesin turk

“Këmbimi i mallrave që realizohet mes Turqisë dhe Bullgarisë është me përmasë 4.5 mlrd. dollarë në vit. Ai është i balancuar, sepse eksporti i Turqisë për Bullgarinë kap shumën rreth 2.4 mlrd. dollarë, ndërsa ai i Bullgarisë për në Turqi – 2.1..

botuar më 21-02-09 9.18.PD