Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Foto: arkiv

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e Bujqësisë.

Ndihma është për përmirësimin e likuiditetit të ekonomive bujqësore, të cilat i kanë shtyrë kreditë e veta dhe nuk janë në gjendje t’i shlyejnë në kushtet e pandemisë. Për këto mjete do të kërkohet notifikim nga Komisioni Evropian. Borisov shtoi gjithashtu se janë siguruar mbi 13 mln euro (26 mln leva) për blegtorët që kanë pësuar humbje për shkak të thatësirës.

Më shumë nga rubrika

Uji i ricikluar po hyn në Bullgari me hapa të ndrojtur

Gjatë 30 viteve të ardhshme kërkimi i ujit në plan botëror do të rritet me 50%, llogarisin ekspertët. Në të njëjtën kohë rreth 70% nga konsumi i ujit të freskët të pijshëm është për bujqësinë. Që të mund ta zhvillojmë në mënyrë adekuate ekonominë tonë,..

botuar më 21-02-08 7.15.PD
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

botuar më 21-02-05 1.01.MD

Fushatë në përkrahje të prodhimit bullgar

Organizata të biznesit dhe Agjencia për Inkurajimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme fillojnë një fushatë në mbështetje të prodhimit bullgar nën moton “Zgjedhja juaj ka rëndësi”. Qëllimi është përkrahja e ekonomisë bullgare në vitin e krizës. Nisma e..

botuar më 21-02-05 11.32.PD