Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbledhja e jashtëzakonshme e parlamentit u dështua

Foto: BGNES

U dështua mbledhja e jashtëzakonshme parlamentare thirrur me kërkesë të Partisë Socialiste Bullgare. Në të pritej të dëgjohet kryeministri Bojko Borisov dhe të diskutohet aktualizimi i buxhetit për shkak të masave ekonomike sociale për kapërcimin e pasojave nga kriza me Covid-19. Liderja e Partisë Socialiste Bullgare Kornelija Ninova arsyetoi kërkesën me argumentin se shteti vonon me masat e domosdoshme për kapërcimin e krizës më lehtë nga ekonomia dhe nga familjet. E majta insistonte të dëgjohet edhe ministri i brendshëm Hristo Terzijski për dhunën mbi gazetarët dhe protestues në kohën e Konferencës Kombëtare të partisë GERB. Në sallë erdhën 78 deputetë dhe kuorumi nga 121 nuk u sigurua. Nga Partia VMRO paraprakisht njoftuan, se nuk do të hyjnë në sallë. Pasi kryetarja e parlamentit Cveta Karajançeva shpalli se nuk mund të zhvillohet mbledhja, e majta thirri “Dorëheqje”. Që parasë të fillojë mbledhja e parlamentit para godinës së Kuvendit Popullor u mblodhën protestues. Ata pritën deputetët me vezë dhe domate dhe me brohoritjet “Dorëheqje”, informojnë reporterët e Radios Kombëtare Bullgare.


Më shumë nga rubrika

Ministri i Shëndetësisë: Omikron nuk do të na kalojë

Ende nuk ka asnjë rast të konfirmuar me Omikron në vendin tonë, por është çështje kohe të shfaqet, pasi asnjë nga variantet e Covid-19 nuk na ka tejkaluar deri më tani. Kështu deklaroi ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov për bTV, duke theksuar se nuk..

botuar më 21-12-09 12.40.MD

Vërejtjet për marrëveshjen e koalicionit janë pastruar

“Tekstet përfundimtare të marrëveshjes së koalicionit janë gati dhe të premten deri në fund të ditës do të kemi një marrëveshje koalicioni plotësisht të autorizuar", tha Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin” pas takimit në..

botuar më 21-12-09 12.21.MD
Kirill Petkov

“Bullgaria Demokratike” do të përkrahë projekt-kabinetin

Tri partitë e koalicionit “Bullgaria Demokratike” – “Demokratët për Bullgarinë e Fortë”, “Po, Bullgaria” dhe “Lëvizja e Gjelbër” do të mbështesin marrëveshjen e koalicionit dhe projekt qeverinë, u bë e qartë pas mbledhjeve të organeve të tyre..

botuar më 21-12-09 10.42.PD
Подкасти от БНР