Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria është një shtet me qeverisje elektronike të zhvilluar shumë mirë

Foto: publicadministration.un

Bullgaria është në vend të 44 ndër 193 shtete në Indeksin për zhvillim të qeverisë elektronike (EDGI), tregon një raport i OKB-së. Për herë të parë vendi ynë hyn në kategorinë “shkallë shumë e lartë e zhvillimit të qeverisjes elektronike”, ndër vende si Çekia, Sllovakia, Letonia, Kroacia, Hungaria dhe Rumania.

Sipas raportit Bullgaria, bashkë me shtetet e tjera në këtë kategori, tregon një përparim të vazhdueshëm në përpunimin e dokumenteve strategjike për qeverisjen elektronike dhe në sigurimin e shërbimeve elektronike.

Vendi shënon një përparim të konsiderueshëm edhe në Indeksin për pjesëmarrje elektronike, duke dalë me 12 përpara në klasifikim dhe nga vendi i 35 arrin në vendin e 23, ndër 193 shtete, njofton investor.bg.

Më shumë nga rubrika

Sipas Institutit të Ekonomisë së Tregut buxheti shtetëror duhet të inkurajojë reformat dhe investimet

Në kontekstin e pandemisë së koronavirusit buxheti shtetëror për vitin 2021 duhet të vërë theksin mbi pakon e reformave të shpejta dhe të guximshme strukturore dhe të inkurajojë investimet, punësimin dhe prodhimtarinë. Këtë e rekomandojnë..

botuar më 20-11-16 1.02.MD

Pandemia ndikoi negativisht dhe mbi sipërmarrarrjen tek ne

Një nga mënyrat që të përcaktohet aktiviteti i sipërmarrjes  në një shtet të dhënë është të ndiqet numri i kompanive të reja të regjistruara. Të dhënat nga fillimi i vitit 2020 deri në muajin shtator tregojnë një ulje të pritur të kompanive të reja..

botuar më 20-11-15 7.10.PD

Shans për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare, por me disa “nëse”

Me ndihmën e masave shpëtimtare kundër Covid-krizës  dhe të injeksioneve urgjente financiare në sistemin shëndetësor dhe financiar, vendi ynë ruan shansin të evitojë spiralin e krizës dhe me ndihmën e shpenzimeve buxhetore dhe të mjeteve evropiane..

botuar më 20-11-13 7.15.PD