Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sezoni vjeshtë-dimër në det ka filluar

Foto: arkiv

Gjatë javës së kaluar qyteti Burgas priti 25 turistët e parë nga Ukraina për një pushim të kombinuar për periudhën vjeshtë-dimër. Sipas traditës së vjetër bullgare turistët u pritën me bukë dhe mjaltë , nën tingujt e instrumenteve autentike folklorike.

Grupi i turistëve kaloi 2 ditë në qytetin detar, pas së cilës u drejtua për shoping në Stamboll. Në fund të muajit tetor fillon dhe një program tjetër, i orientuar ndaj miqve nga Ukraina. Ai parashikon vizitë në qytetin Burgas në kombinim me tre ditë spa turizëm në qytetin Hisarja.

Gjatë kohës së të dyja programeve priten mbi 400 miq të vijnë për pushim në Burgas. Programi i tyre përfshin vizitë të qytetit Pomorie, të shoqëruar me biseda për vetitë e të dobishme të baltës shëruese dhe spa turizmin në regjion.

Më shumë nga rubrika

Rruga çiklistike Dunav Ultra – njihuni me luginën e Danubit në të gjithë diversitetin e saj

8 vjet pas krijimit të rrugës çiklistike Dunav Ultra, interesi ndaj tij është i madh. Shkaku fshihet në larminë tepër të veçantë të Rajonit tonë Danubjan, i cili akoma është terra incognita për turizmin në masë. Duke lëvizur nëpër itinerar,..

botuar më 21-08-24 12.42.MD

93 për qind e bullgarëve zgjodhën të udhëtojnë nëpër Bullgari

Në tremujorin e dytë të vitit 2021, gjatë situatës së vazhdueshme epidemike në vend, 931.7 mijë bullgarë ndërmorën udhëtime turistike. Shumica e tyre - 93.0 për qind, udhëtuan vetëm në vend, 6.1 për qind - vetëm jashtë vendit, dhe 0.9 për qind udhëtuan..

botuar më 21-08-23 7.23.MD

Pllaja Devetashko – tërheqëse për turistët dhe predisponuese për bujqësinë ekologjike

Natyra ka formuar fenomene magjepse natyrore në rajonin e Pllajës Devetashko. E shtrirë në zonën Predballkan të malit Stara Pllanina, kufiri i saj verior arrin Rrafshinën e Danubit, ndërsa ai veriperëndimor kalon përgjatë një shkëmbi të pjerrët mbi..

botuar më 21-08-23 7.15.PD