Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bulgarian bag – vegla bullgare për trajnim cilësor

Foto: arkiv

Bulgarian bag – ky është emri i një vegle unike sportive, e cila fiton një popullaritet gjithnjë e më të gjerë në botë, si në fitness, ashtu edhe në një sërë sportesh të tjera. Forma specifike i detyrohet analogjisë për qengjin, të cilin mundësit bullgarë e kanë hedhur në kurriz gjatë tubimeve kombëtare të mundjeve popullore. Vegla u krijua nga  një emigrant bullgar në ShBA, i cili është trajner i mundjes klasike. Emri i tij është Ivan Ivanov.

Vegla e tij i bën trajnimet jo vetëm të dobishme, por edhe argëtuese. Krahas kësaj popullarizon edhe emrin e Bullgarisë. Më shumë hollësi për mundësitë e shumta të kësaj vegle interesante sportive bullgare Ivan Ivanov tregon në një intervistë për Radio Bullgarinë në artikullin: Bulgarian bag – vegla sportive, e cila pushtoi botën


Më shumë nga rubrika

Shijoni bukurinë e valleve popullore bullgare

Kostume shumëngjyrëshe, muzikë magjepsëse, valle të bukura dhe këngë melodike që ngjallin një vullkan emocionesh... Vallet temperamente bullgare, shpesh në ritme të pabarabarta, zënë një vend të  rëndësishëm në kartëvizitën e vendit tonë jashtë shtetit...

botuar më 20-11-29 5.25.PD

Pavarësia e Shqipërisë dhe përkrahja e popullit bullgar

Para 108 vitesh populli bullgar priti me mirëkuptim dhe gëzim shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor 1912. Dhe në të vërtetë, Bullgaria kudo, në Konferencën e Londrës, para qeverive të mëdha, nuk u kursye kurrë për të marrë anën e Shqipërisë..

botuar më 20-11-28 7.05.PD

Nëpër kalldrëmet e Bllagoevgradit – lagja e vjetër “Varosha”

Jo një ose dy qytete bullgare e kanë ruajtur të paprekur atmosferën e Rilindjes. Blagoevgrad është një prej tyre. Mjafton të ecësh në pjesën e tij të vjetër për të udhëtuar të paktën 150 vjet prapa në kohë. Lagja “Varosha” daton në shekullin e 18-të. Në..

botuar më 20-11-28 4.25.PD