Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Konsiderohet krim transportimi ilegal i njerëzve

Foto: BGNES

Parlamenti votoi definitivisht ndryshimet me të cilat parashikohet burgim nga 3 deri në 5 vjet për kryerjen e transportit publik të udhëtarëve pa leje, pa regjistrim ose pa licencë. Automjeti do të konfiskohet në favor të shtetit pa marrë parasysh se kujt është pronësia e tij.

Kur akti kryhet nga dy ose më shumë persona të cilët janë marrë vesh, ose shfrytëzojnë dokumente të falsifikuara ndëshkimi do të jetë burgim nga 5 deri në 10 vjet dhe gjobë nga 2 500 deri në 7 500 euro. Gjykata mund të vendosë edhe konfiskim deri në një të dytën e pronës së fajtorit.

Partia Socialiste Bullgare nguli këmbë për heqjen e urdhëresave sepse ato ndalojnë udhëtimet e përbashkëta, ndërsa pushtetarët e përgënjeshtruan këtë.


Më shumë nga rubrika

Filloi vaksinimi në masë i të punësuarve në turizëm

Filloi vaksinimi në masë i të punësuarve në turizëm, sepse furnizimet e vaksinave të “Pfizer” dhe “Moderna” do të rritet gjatë javëve në vijim. Këtë e deklaroi Doçka Mihajllova – drejtoreshë e Inspektoratit Regjional të Shëndetësisë – Varna, cituar..

botuar më 21-04-22 5.04.MD
Admirali Emill Evtimov

Bullgaria dhe BE shqyrtuan situatën në regjionin e Detit të Zi

"Ka rreziqe dhe kërcënime në rritje ndaj rendit dhe sigurisë evropiane, si dhe një tendencë në rritje të konflikteve në afërsi të kufijve të BE." Kjo u deklarua nga Shefi i Mbrojtjes Admirali Emill Eftimov pas një takimi me Kryetarin e..

botuar më 21-04-22 4.52.MD

Vendimi për vaksinën e “Johnson & Johnson” - jo më herët se dita e hënë

Kryeinspektori shëndetësor i shtetit, Angell Kunçev, njoftoi se Shtabi i Vaksinimit do të marrë vendim mbi aplikimin e vaksinës “Johnson & Johnson” në Bullgari jo më herët se të hënën, njoftoi programi “Horizont” i BNR. Ai sqaroi se kjo do të..

botuar më 21-04-22 4.07.MD