Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Investimet ruse në Bullgari mbeten të qëndrueshme

Konstantin Artjushin
Foto: Facebook

Megjithë vështirësitë bashkëpunimi ruso-bullgar në investimet po zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme. Këtë e tha Konstantin Artjushin përfaqësues tregtar i Rusisë në Bullgari.

Ai shtoi se në investimet nuk ka rënie ndryshe nga tregtia e jashtme. Atrjushin mori pjesë në një uebinar për investimet organizuar nga Dhoma Tregtare Industriale Bullgare dhe Dhoma Tregtare Industriale e Federatës Ruse.

Rusia renditet vazhdimisht e 7-ta përsa i përket investimeve biznes në Bullgari dhe është e krahasueshme me vende të tilla si Italia dhe Greqia. Investimet e përgjithshme ruse janë plotësisht të krahasueshme me to të liderit në procesin e investimeve në Bullgari – Holandës.


Më shumë nga rubrika

49% e punëdhënësve do të rrisin pagat e stafit

Mungesa e punonjësve do të çojë në një rritje masive të pagave në gjysmën e dytë të vitit 2021. Pothuajse gjysma e punëdhënësve synojnë të rrisin pagat deri në 20 për qind. Pritet rritje më e lartë në rajonet e Sofjes, Burgasit, Varnës dhe..

botuar më 21-07-06 1.26.MD

Rritje e madhe e çmimeve në mes të verës

Në fillim të korrikut Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit njoftoi çmime të reja më të larta për shërbimet themelore në Bullgari. Rritja e çmimit të ngrohjes dhe ujit të nxehtë të ndërmarrjeve të ndryshme të ngrohjes qendrore është midis..

botuar më 21-07-05 10.06.PD

Rritje e tregut të pasurive të patundshme në kushtet e krizës së Covid-19

Rritje në vëllimin e transaksioneve dhe në çmimet e pasurive të patundshme në vend gjatë vitit të fundit kanë llogaritur nga industria. Njerëzit preferojnë të blejnë dhe jo të marrin me qira shtëpi ose apartament diku mes natyrës, ku të mund të..

botuar më 21-07-01 11.16.PD