Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Investimet ruse në Bullgari mbeten të qëndrueshme

Konstantin Artjushin
Foto: Facebook

Megjithë vështirësitë bashkëpunimi ruso-bullgar në investimet po zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme. Këtë e tha Konstantin Artjushin përfaqësues tregtar i Rusisë në Bullgari.

Ai shtoi se në investimet nuk ka rënie ndryshe nga tregtia e jashtme. Atrjushin mori pjesë në një uebinar për investimet organizuar nga Dhoma Tregtare Industriale Bullgare dhe Dhoma Tregtare Industriale e Federatës Ruse.

Rusia renditet vazhdimisht e 7-ta përsa i përket investimeve biznes në Bullgari dhe është e krahasueshme me vende të tilla si Italia dhe Greqia. Investimet e përgjithshme ruse janë plotësisht të krahasueshme me to të liderit në procesin e investimeve në Bullgari – Holandës.


Më shumë nga rubrika

Ndërpresin marrëveshjet afatgjata me centralet termike elektrike amerikane “Marica Iztok”

Ndërprerja e marrëveshjeve afatgjata me centralet termike elektrike “Marica Iztok-1” dhe “Marica Iztok-3” (pronësi përkatësisht e kompanive amerikane AES dhe ContourGlobal), duhet të ndodhë deri më 30 qershor 2021, transmetoi BTA. Kjo është shkruar..

botuar më 21-02-11 11.48.PD

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

botuar më 21-02-09 3.41.MD

Bullgaria është dera drejt Evropës për biznesin turk

“Këmbimi i mallrave që realizohet mes Turqisë dhe Bullgarisë është me përmasë 4.5 mlrd. dollarë në vit. Ai është i balancuar, sepse eksporti i Turqisë për Bullgarinë kap shumën rreth 2.4 mlrd. dollarë, ndërsa ai i Bullgarisë për në Turqi – 2.1..

botuar më 21-02-09 9.18.PD