Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Investimet ruse në Bullgari mbeten të qëndrueshme

Konstantin Artjushin
Foto: Facebook

Megjithë vështirësitë bashkëpunimi ruso-bullgar në investimet po zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme. Këtë e tha Konstantin Artjushin përfaqësues tregtar i Rusisë në Bullgari.

Ai shtoi se në investimet nuk ka rënie ndryshe nga tregtia e jashtme. Atrjushin mori pjesë në një uebinar për investimet organizuar nga Dhoma Tregtare Industriale Bullgare dhe Dhoma Tregtare Industriale e Federatës Ruse.

Rusia renditet vazhdimisht e 7-ta përsa i përket investimeve biznes në Bullgari dhe është e krahasueshme me vende të tilla si Italia dhe Greqia. Investimet e përgjithshme ruse janë plotësisht të krahasueshme me to të liderit në procesin e investimeve në Bullgari – Holandës.


Më shumë nga rubrika

Vendimet demografike dhe të transportit mund ta gjallërojnë Bullgarinë Veriore

Mungesa e lidhjes së transportit dhe plakja e popullsisë po ngadalësojnë rritjen ekonomike të Bullgarisë Veriore. Vlerësimi u bë në analizën e fundit të Institutit për Ekonominë e Tregut për gjendjen dhe perspektivat e ekonomive rajonale në pjesën..

botuar më 21-02-04 1.35.MD

FMN-ja rekomandon politika të zhdërvjellëta për shkak të shokut nga Covid-19

Ekonomia bullgare është tkurrur me 4.6% gjatë vitit 2020, ndërsa gjatë 2021-ës pritet rimëkëmbje deri në 3.6% Ky është përfundimi i ekspertëve nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) në kuadrin e konsultimeve tradicionale. Fondi rekomandon..

botuar më 21-02-01 7.29.MD

Pandemia ndërpreu përparimin mbresëlënës të Bullgarisë

Pandemia e Covid-19 ka ndërprerë përparimin mbresëlënës ekonomik të Bullgarisë. Kjo është shënuar në pasqyrën e dytë ekonomike të Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim  (OECD) për vendin tonë, transmetoi reporterja jonë Marta..

botuar më 21-01-29 2.11.MD