Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Përhapja e pandemisë do të vonohet kur ka testim më të mirë

Foto: arkiv

Identifikimi i  shpejtë  i të infektuarve do të vonojë ritmin e përhapjes së korornavirusit, mendon doc. Lybomir Kirov,Kryetar i Shoqatës kombëtare të mjekëve familjar. Para BNR Kirovi bëri thirrje “të mos bëjmë  veprimtari amatore, sepse kohën e fundit vetëmjekimi i pa drejtë bëhet më i rrezikshëm se sa  vetë virusi. Secili përjeton shqetësim dhe frikë, por kjo nuk duhet t’i shtyjë njerëzit të mjekohen vetë”, tha docenti.

Do të mund të ndihmojmë spitalet, kur jemi maksimalisht efektivë dhe kemi mundësi për identifikimin e shpejtë, izolimin dhe kontrollin e një numri më të madh pacientësh, që janë të infektuar, nënvizoi eksperti. 


Më shumë nga rubrika

2 mln. bullgarë e kanë kaluar koronavirusin

Deri në muajin qershor vendi ynë duhet të marrë 1.5 mln. doza prej vaksinave kundër koronavirusit të “Pfizer”, “BioNtech” dhe “Moderna” dhe ato do të mjaftonë për 750 mijë veta, tha para televizionit bTV doc. Svetllana Velizarova, udhëheqëse e..

botuar më 21-01-17 9.51.PD

Muzeu Historik Kombëtar prezanton zbulime të reja arkeologjike

Në ekspozitën “Zbulime të lashta. Zbulime të reja. Stina arkeologjike 2020” Muzeu Historik Kombëtar do të tregojë zbulimet e reja të stinës së fundit arkeologjike, të bëra nëpërmjet 22 ekspeditave. Vitin e kaluar për herë të parë u studiua..

botuar më 21-01-17 4.15.PD

Fotografë do të prezantojnë jetën e bullgarëve besarabë

Fotografët Mihaella Arojo dhe Denisllav Stojçev ndodhen në qytetin moldavian Taraklia, që të fotografojnë jetën e bullgarëve besarabë , informoi BTA. Ideja e tyre është që nëpërmjet fotografive të tregojnë për bashkatdhetarët tanë, të cilët..

botuar më 21-01-16 10.11.PD