Programi i ditës

Burrë të maskuar (kukeri) dëbuan forcat e liga në qytetin Razllog

Foto: BGNES

Sipas traditës ditën e parë të Vitit të Ri, burrë të maskuar të quajtur bullgarisht kukeri dëbuan forcat e liga, njoftoi BGNES. Goditja e daulleve dhe zhurma e zileve të shumta zgjoi banorët e qytetit Razllogut (Bullgari Jugperëndimore) herët në mëngjes. 

Pasi festivali lokal i kukerëve "Starçevata" u anulua këtë vit, kukerët vendosën të ndiqnin traditën, duke respektuar masat antiepidemike. Ata ecën nëpër rrugët e qytetit ndërsa banorët vendës i duartrokitën nga ballkonet dhe dritaret.

Shpërndarja e Covid-19 anuloi për herë të parë që prej dekadash lojërat tradicionale të burrave të maskuar në qytetet e Bullgarisë Jugperëndimore - Petriç, Razllog, Bansko, Simitli dhe Bllagoevgrad.


Më shumë nga rubrika

Festivali Folklorik “Bellokamenica-2021” - një festë e frymës dhe e traditave bullgare

“Bellokamenica” është emërtimi i koduar i festivalit tradicional folklorik në fshatin Carevec, të vendosur në një afërsi me qytetin Mezdra në Bullgarinë Veriperëndimore. Guri i bardhë, minuar në afërsi dhe i bërë i njohur në të gjithë..

botuar më 21-09-03 7.00.PD

Këngëtarja e paharrueshme Ljubka Rondova

Ljubka Rondova është ndër interpretuesit të cilat do t’i kujtojmë gjithmonë me mirënjohje, respekt dhe admirim. Duke i kushtuar gjithë jetën këngës popullore bullgare, ajo la shembuj të patejkalueshëm . Ajo thoshte se këngët janë fëmijët e..

botuar më 21-08-25 2.28.MD

Banorët e një lagjeje në zemër të Hisarjas ruajnë këngë dhe tradita origjinale bullgare

Hisarja është i njohur si një qytet me histori shumëvjeçare dhe 22 burime minerale , nga të cilat buron ujë mineral me veti kuruese. Gjatë të gjitha stinëve të vitit këtu mblidhen shumë turistë - bullgarë dhe të huaj, të tërhequr nga burimet..

botuar më 21-08-15 11.05.PD