Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Le të kujtojmë Jordan Radiçkovin

Foto: arkiv

Fjalët, me të cilat mund ta përshkruajmë krijimtarinë dhe personalitetin e shkrimtarit të madh bullgar Jordan Radiçkov nuk mjaftojnë. Bota e krijuar nga shkrimtari i lindur në krahinën veriperëndimore të vendit është e kërkuar dhe e dashur prej shumë lexuesve, të cilët ende besojnë në marrëdhëniet njerëzore.

Ai ishte një shkrimtar, për të cilin rregullat në letërsinë artistike sikur nuk ekzistonin, ishte një krijues, i cili ofronte alternativa, ishte një njeri, të cilit nuk i pëlqente zhurma rreth emrit të tij.

“Njeriu është një gabim ortografik në dorëshkrimin e Zotit. Ai është fjalia më e gjatë e shkruar prej Tij... Ndoshta më duket se do të jetë më mirë që edhe në të ardhmen të bëjmë gabime, me shpresën, se me kalimin e kohës ato mund të shndërrohen në virtyte”.

Këtë e tha para shumë kohe shkrimtari Jordan Radiçkov, për të cilin fjala dhe gjuha janë dy gjëra shumë të rëndësishme. Ju ftojmë të lexoni akoma mendime të tij në artikullin tonëViti 2004 – Magjistari i fjalës nga Kalimanica nga koleksioni i Radio Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Kisha “Të Gjithë Shenjtorët” në malin Ljulin – një destinacion i mrekullueshëm për një shëtitje në fundjavë

Sofianasit jemi të privilegjuar sepse qyteti ynë është i rrethuar me male, falë të cilave në çdo kohë mund të arrakatemi në mesë të natyrës dhe të gërshetojmë ajrin e pastër dhe gjelbërinë me njohjen e trashëgimisë sonë të pasuri kulturore. Sepse..

botuar më 21-10-30 10.25.PD

Dita e bullgarëve të Besarabisë është festë e shpirtit bullgar

29 tetori u kushtohet bullgarëve të Besarabisë – atyre bashkatdhetarëve tanë, të cilët për shkak të fatit të tyre historik më shumë se 200 vjet jetojnë jashtë kufijve të Bullgarisë, në territorin e Ukrainës dhe Moldavisë. Por gjatë gjithë kësaj..

botuar më 21-10-29 11.35.PD

Manastiri në shkëmb “Shën Dhimitër Basarabovski” është ndër monumentet më të bukura në luginën e Rusenski Llom

Manastiri “Shën Dhimitër Basarabovski” ndodhet në shkëmbinjtë afër lumit Rusenski Lom në tokat e fshatit Basarbovo. Sot ky është i vetmi manastir shkëmbor aktiv në vendin tonë. Ai ka funksionuar gjatë shekujve të kaluar, së bashku me manastiret..

botuar më 21-10-24 10.15.PD
Подкасти от БНР