Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Radio Bullgaria ju pyet

Foto: Radio Vidin

Me rastin e festës kombëtare të Republikës së Bullgarisë dhe në lidhje me përvjetorin e vet të 85 Radio Bullgaria starton një iniciativë të re online. Përgatitëm një lojë në ueb-faqen tonë, nëpërmjet së cilës duam të kuptojmë se çfarë janë asociacionet e të huajve kur të dëgjojnë emrin e Bullgarisë dhe cilat janë faktet më pak të njohura për atdheun ndër bullgarët.

Çdo muaj në lojën tonë interaktive do të publikojmë një pyetje nga fusha të ndryshme të lidhura me kulturën, historinë, gjeografinë, arritjet shkencore dhe sportive të vendit tonë.

Në fund të vitit do t’u bëjmë bilanc fakteve, personaliteteve dhe ngjarjeve, me të cilat ju e lidhni më tepër Bullgarinë dhe do t’i renditim në një klasifikim. Pas kësaj do t’ju tregojmë për to në një sërë publikimesh multimediale.

Ju mirëpresim!


Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 20 janar 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 20 janar. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën ”Figura prej dylli të Koljo Fiçeto dhe Petko Sllavejkovit mirëpresin dashamirët e..

botuar më 22-01-20 3.00.MD

Çfarë është survaçka dhe çfarë dinë të huajt për këtë atribut tipik bullgar?

Audienca shumëgjuhëshe e Radio Bullgarisë është shumë mirë e informuar për traditat dhe kulturën e vendit tonë, gjë që i detyrohet në një shkallë të madhe informacionit të detajuar që ju prezantojmë çdo ditë në 10 gjuhë përmes teksteve, podkasteve..

botuar më 22-01-20 10.34.PD

Bullgaria sot – 19 janar 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 19 janar. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën ” Ekspertë dhe vullnetarë i ndihmojnë të huajt në përshtatjen e tyre në Bullgari”. Në..

botuar më 22-01-19 3.00.MD
Подкасти от БНР