Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Radio Bullgaria ju pyet

Foto: Radio Vidin

Me rastin e festës kombëtare të Republikës së Bullgarisë dhe në lidhje me përvjetorin e vet të 85 Radio Bullgaria starton një iniciativë të re online. Përgatitëm një lojë në ueb-faqen tonë, nëpërmjet së cilës duam të kuptojmë se çfarë janë asociacionet e të huajve kur të dëgjojnë emrin e Bullgarisë dhe cilat janë faktet më pak të njohura për atdheun ndër bullgarët.

Çdo muaj në lojën tonë interaktive do të publikojmë një pyetje nga fusha të ndryshme të lidhura me kulturën, historinë, gjeografinë, arritjet shkencore dhe sportive të vendit tonë.

Në fund të vitit do t’u bëjmë bilanc fakteve, personaliteteve dhe ngjarjeve, me të cilat ju e lidhni më tepër Bullgarinë dhe do t’i renditim në një klasifikim. Pas kësaj do t’ju tregojmë për to në një sërë publikimesh multimediale.

Ju mirëpresim!


Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 22 prill 2022

Të nderuar dëgjues, sot programi ynë i është kushtuar Ditës të së Premtes së Madhe. Në këtë ditë besimtarët shkojnë në kishat ortodokse-kjo është dita më e trishtuar për të krishterët, pasi Biri i Zotit, Jezu Krishti u kryqëzua. Ju urojmë minuta..

botuar më 22-04-22 3.00.MD

Bullgaria sot – 21 prill 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 21 prill. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do tu prezantojmë temën “Bullgarët në Moldavi shpresojnë se e ardhmja evropiane e vendit do të..

botuar më 22-04-21 3.00.MD

Bullgaria sot – 20 prill 2022

Në fillim të programit të ditës më 20 prill 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj do t’ju tregojmë për një ekspozitë në Muzeun Etnografik Rajonal në qytetin Plovdiv, në të cilën vizituesit mund t’u kënaqen kryeveprave të..

botuar më 22-04-20 3.00.MD