Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Ditën e Kushtetutës Presidenti përshëndeti juristët

Foto: pixabay.com

Presidenti Rumen Radev përshëndeti juristët dhe nëpunësit gjyqësorë në Bullgari me rastin e festës së tyre profesionale.

Kreu i shtetit bëri thirrje që të jenë të palëkundur në mbrojtjen e ligjit, të luftojnë pa kompromis kundër padrejtësisë, sepse besimi në gjyqësorin bullgar ndërtohet me këmbëngulje çdo ditë.

Më 16 prill 1879 Kuvendi i Parë i Madh Popullor në Tërnovo miratoi Kushtetutën e parë Bullgare.


Më shumë nga rubrika

Avokati i popullit i Bullgarisë nis një fushatë në mbështetje të shëndetit mendor të fëmijëve

Çdo ditë avokati i popullit merr sinjale nga prindërit, organizatat prindërore dhe psikologët e fëmijëve, të cilët paralajmërojnë për simptoma të ankthit tek adoleshentët si rrjedhoje e mbylljes gjatë pandemisë. Sipas të dhënave të sektorit..

botuar më 21-06-06 7.25.PD

Edicioni i tetëmbëdhjetë i nismës “Krishtlindjet Bullgare” mbështeti mjekimin e 326 fëmijëve

Edicioni i fundit i nismës “Krishtlindjet Bullgare”, që mbahet nën egjidën e Presidentit mblodhi 1 850 000 leva. Me përpjekjet dhe ndjeshmërinë e njerëzve “Krishtlindjet Bullgare” ndihmojnë diagnostikimin dhe mjekimin me kohë nëpërmjet siguimit të..

botuar më 21-06-05 7.15.PD

Prokuroria ka premtuar veprime kundër personave të sanksionuar nga SHBA-ja

Zyra e Prokurorisë njoftoi se do të marrë masa kundër të gjitha personave të sanksionuar nga SHBA-ja. Prokuroria e shtetit njoftoi se edhe para vendosjes së sanksioneve sipas ligjit global "Magnitski", ishin sjellë në gjykatë Petër Harallampiev dhe..

botuar më 21-06-03 4.07.MD