Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sllavi Trifonov nuk sheh asnjë problem në zbatimin e Kushtetutës

Sllavi Trifonov
Foto: arkiv

Në Facebook, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov hodhi poshtë kritikat se partia e tij refuzon të përpiqet të formojë qeveri. “Këtë e vendosi sovrani, kështu i shpërndau letrat. Ne nuk kemi mundësinë për të formuar një kabinet të qëndrueshëm, sepse nuk kemi numrin e nevojshëm të deputetëve dhe partnerëve”, tha Trifonov në një video. “Krahas kësaj ka mundësi të tjera - tjetri që do të marrë mandatin mund të mbështetet nga një tjetër. Ata lehtë mund të bashkohen në emër të shpëtimit të shtetit”, komentoi ai.

“Çfarë është problemi me zgjedhjet - kjo është rruga logjike e demokracisë. Askush nuk duhet të ketë frikë nga zbatimi i Kushtetutës”, mendon Trifonov.


Më shumë nga rubrika

Ministri i Shëndetësisë: Omikron nuk do të na kalojë

Ende nuk ka asnjë rast të konfirmuar me Omikron në vendin tonë, por është çështje kohe të shfaqet, pasi asnjë nga variantet e Covid-19 nuk na ka tejkaluar deri më tani. Kështu deklaroi ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov për bTV, duke theksuar se nuk..

botuar më 21-12-09 12.40.MD

Vërejtjet për marrëveshjen e koalicionit janë pastruar

“Tekstet përfundimtare të marrëveshjes së koalicionit janë gati dhe të premten deri në fund të ditës do të kemi një marrëveshje koalicioni plotësisht të autorizuar", tha Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin” pas takimit në..

botuar më 21-12-09 12.21.MD
Kirill Petkov

“Bullgaria Demokratike” do të përkrahë projekt-kabinetin

Tri partitë e koalicionit “Bullgaria Demokratike” – “Demokratët për Bullgarinë e Fortë”, “Po, Bullgaria” dhe “Lëvizja e Gjelbër” do të mbështesin marrëveshjen e koalicionit dhe projekt qeverinë, u bë e qartë pas mbledhjeve të organeve të tyre..

botuar më 21-12-09 10.42.PD
Подкасти от БНР