Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon fushata kombëtare “Lind fëmijë në Bullgari”

Foto: Rodidete.bg

Fushata po mbahet për të dytin vit radhazi nga fondacionet “Ëndërr për Fëmijë” dhe “Super Foshnjë”, të cilat po punojnë në mënyrë aktive me të rinjtë në Bullgari. Përpjekjet kanë për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të tyre për nevojën e profilaksisë së rregullt dhe rreziqet e vendimit të vonë për t’u bërë prindër.

Si pjesë e fushatës, të gjitha çiftet që presin fëmijë mund të regjistrohen në sajtin Rodidete.bg deri më 31 gusht 2021 për të marrë pjesë në lotari për çmime dhe ndihmë parash. Në fund të fushatës, njëzet prej tyre do të zgjidhen në mënyrë të rastësishme dhe do të marrin dhurata që përmbajnë gjithçka të nevojshme për muajt e parë të rritjes së fëmijës së tyre, mësojmë nga një intervistë me Ivelina Ruskova - Presidente e Fondacionit “Ëndërr për Fëmijë” për BNR- Stara Zagora.


Përpilues: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova


Më shumë nga rubrika

Google inkurajon azhurnimin e dy projekteve bullgare

Projekte të shoqatës joqeveritare “Këtu-Atje” dhe fondacionit “Dëgjo” do të përkrahen nga një program i posaçëm i internet gjigantit Google-GIC / Google Impact Challenge/. Ato janë zgjedhur bashkë me akoma 11 organizata të tjera prej 11 shteteve..

botuar më 21-07-18 7.05.PD

Për vizitë në dhomën e bletëve

A mund të përfytyroni se si do të ndiheni po të shtriheni dhe keni 100-120 000 bletë nën vete? Ju sigurojmë se është plotësisht e sigurt, shumë e dobishme dhe mbi të gjitha - shumë reale. Mund ta përjetoni shumë afër kryeqytetit, rrëzë malit Vitosha. Ky..

botuar më 21-07-17 1.45.MD

Le të kujtojmë historinë bullgare, derisa jemi duke pritur autobusin

Nëse jeni duke udhëtuar nëpër lagjen perëndimore të kryeqytetit “Ljulin”, nuk ka sesi të mos u bëjnë përshtypje disa ndalesat jo standarde të autobusit. Në to janë të paraqitura fytyrat e sundimtarëve bullgarë dhe janë shënuar fakte të..

botuar më 21-07-17 8.10.PD