Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sindikatat e Termocentralit “Marica Lindje 2” po përgatitin protestë

Foto: BGNES

Sindikatat nga Termocentrali shtetëror me qymyr “Marica Lindje 2”paralajmërojnë se së shpejti mund të organizojnë protesta dhe greva për të mbrojtur funksionimin e centralit. Në një letër të hapur, ata shprehën shqetësimin në lidhje me transferimin e planifikuar të termocentralit në tregun e lirë, pasi kostoja e energjisë elektrike të prodhuar në të është shumë e lartë.

Sipas rregullatorit energjetik çmimi shitës i këtij termocentrali është 210 leva (107 euro) për megavat-orë, që është 76 për qind më i shtrenjtë se çmimi i energjisë elektrike për shtëpi dhe e bën energjinë elektrike nga termocentrali të pa shitur. Sindikatat theksojnë se nëse nuk merren masa, ekziston rreziku që Termocentrali “Marica Lindje 2”të ndalojë punën gjë që mund të çojë në një mungesë të energjisë elektrike në rajon.


Më shumë nga rubrika

Hamid Hamid

Prokurori i Përgjithshëm nuk drejton më Byronë e Mbrojtjes së Dëshmitarëve

Byroja e Mbrojtjes së Dëshmitarëve është nën menaxhimin e Ministrisë së Drejtësisë, vendosën ligjvënësit ditën e fundit të punës së Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor. Kalimi i kompetencave mbi Byronë nga Prokuroria në Ministrinë e..

botuar më 21-09-15 2.01.MD

Stefan janev do të jetë përsëri kryeministër në detyrë

Në qytetin Gabrovo, në hapjen e vitit shkollor, Stefan Janev njoftoi se ai pret të kryesojë qeverinë e ardhshme të përkohshme. Kryeministri në detyrë tha se do të ketë ndryshime në përbërjen e kabinetit të tretë të Presidentit Rumen Radev. Qeveria..

botuar më 21-09-15 1.29.MD
Ilijana Jotova

Nënpresidenti nuk pret ndryshime në qeverinë e re të përkohshme

Presidenti Rumen Radev tregoi se mund të formojë një qeveri, tha në Bllagoevgrad nënpresidentja Ilijana Jotova, e cila ishte mysafire ditën e parë të shkollës në Shkollën e 8-të Fillore. “Më 16 shtator presidenti do të shpallë kabinetin dhe..

botuar më 21-09-15 12.12.MD