Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Këneta e Dragomanit është shumë e bukur pikërisht këtë stinë të vititE vendosur rreth 40 km në perëndim të Sofjes, Këneta e Dragomanit është ligatina më e madhe natyrore karstike në Bullgari, një vend me bimësi të pasur dhe shpendë uji që bëjnë fole.Në një pjesë të kënetës është ndërtuar një infrastrukturë e veçantë për adhuruesit e natyrës.Foto: Krasimir Martinov

Më shumë nga rubrika

Në mes të stinës dimërore

Sivjet, janari i gëzon adhuruesit e sporteve dimërore dhe lojërave të dëborës me shumë borë. Foto: BGNES

botuar më 22-01-25 2.05.MD

Kukerët në fshatin Drugan të Bullgarisë Perëndimore

Riti dimëror “Surva” është karakteristik për Bullgarinë e Mesme Perëndimore – fshatrat përreth qyteteve Pernik, Breznik, Zemen dhe Radomir. Ai u përfshi në Listën Përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të Njerëzimit...

botuar më 22-01-14 11.43.PD

Bullgaria në fotografi

Foto: BGNES

botuar më 22-01-07 11.14.PD
Подкасти от БНР