Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministri i Shëndetësisë mbyll Shtabin e Vaksinimit

Foto: BGNES

Shtabi Kombëtar i Vaksinimit kundër koronavirusit do të mbyllet, sepse i ka përmbushur qëllimet e vendosura dhe në vend të tij do të krijohet një Këshill Konsultativ për Vaksinimin, njoftoi Ministri i Shëndetësisë dr. Stojço Kacarov.

Organi i ri nuk do të përfshijë administratorë nga Ministria e Shëndetësisë, por përfaqësues të komuniteteve të ndryshme - gazetarë, organizata të pacientëve, ekspertë shëndetësorë. Qëllimi është që të angazhohet shoqëria më gjerësisht dhe të stimulohet procesi i vaksinimit. Stojço Kacarov gjithashtu tha se dikasteri i tij po fillon të krijojë një bazë të dhënash për të mbledhur informacione rreth të mbijetuarve nga Covid-19 në mënyrë që të vlerësojë nivelin e imunitetit kolektiv.


Më shumë nga rubrika

Ilijana Jotova

Nënpresidenti nuk pret ndryshime në qeverinë e re të përkohshme

Presidenti Rumen Radev tregoi se mund të formojë një qeveri, tha në Bllagoevgrad nënpresidentja Ilijana Jotova, e cila ishte mysafire ditën e parë të shkollës në Shkollën e 8-të Fillore. “Më 16 shtator presidenti do të shpallë kabinetin dhe..

botuar më 21-09-15 12.12.MD

Prej një shekulli viti shkollor në Bullgari fillon më 15 shtator

Presidenti Rumen Radev mirëpriti nxënësit dhe mësuesit në ditën e parë të shkollës në Shkollën Fillore “Hristo Smirnenski” në qytetin Pazarxhik. “Shkolla bullgare nuk është vetëm një tempull i dijes, është një vend i shenjtë ku fëmijët tanë bëhen..

botuar më 21-09-15 11.56.PD

Sofja nuk ka diskutuar ndonjë non-paper të BE-së me Shkupin

Autoritetet bullgare në asnjë mënyrë nuk kanë marrë pjesë në përgatitjen e një dokumenti për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Sofjes dhe Shkupit. Këtë e deklarua nga Ministria e Jashtme Bullgare për agjencinë BGNES në lidhje me publikime në..

botuar më 21-09-15 10.25.PD