Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbetet media me besim më të madh

Godina e BNR-së
Foto: Georgi Nejkov, BNR

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit.

Pjesa më e madhe, 72% e bullgarëve, u besojnë lajmeve të BNR, tregon sondazhi. Për nga besimi pas BNR-së në klasifikim renditen televizionet kombëtare: Televizioni Kombëtar Bullgar /BNT/ - 70%, bTV - 67% dhe Nova TV - 67%.

Sa i përket arritjes deri tek audienca, BNR është në vendin e 6 pas Nova, bTV dhe BNT, gazeta "24 çasa" dhe Bulgaria On Air TV. BNR arrin 11% të bullgarëve të paktën 3 herë në javë dhe deri në 18% në javë.

Sajti i BNR arrin 8% të audiencës të paktën 3 herë në javë dhe deri në 13% në javë. Për 86% të bullgarëve burimet kryesore të lajmeve janë në internet, duke përfshirë këtu mediat sociale.

Më shumë nga rubrika

Foto: Shkolla „Vasill Levski“ në Zaragoza

Shkolla "Vasill Levski" në Zaragoza ka 14 vjet që ruan të gjallë kujtimin e Bullgarisë dhe heronjve tanë

Imazhi dhe vepra e Apostullit të Lirisë lind në mendjen e çdo bullgari kur duhet të thotë emrin e një heroi kombëtar. Dhe pavarësisht se historianët debatojnë për disa momente nga jeta e tij, ai ze një vend të rëndësishëm në zemrat e popullit të..

botuar më 23-05-07 9.35.PD

Ditët e shërbimeve konsullore për bullgarët në ishullin e Kretës

Në fund të javës së ardhshme priten ditët e shërbimeve konsullore gjatë të cilave bashkatdhetarët tanë që jetojnë në ishullin e Kretës kanë mundësinë të rinovojnë dokumentet e tyre personale ose të kërkojnë ndihmë nga autoritetet bullgare për zgjidhjen..

botuar më 23-05-07 7.35.PD

Uniforma e gardës – një nga simbolet e trimërisë së ushtarit bullgar

Çdo shtet i cili ka ushtrinë e tij ka një formacion që, përveç detyrave të tjera që rrjedhin zakonisht nga Ligji i Protokollit të Shtetit, kryen edhe funksione përfaqësuese. Në vendin tonë ky rol i është besuar njësisë së Gardës Kombëtare, e cila u..

botuar më 23-05-06 10.05.PD