Programi i ditës

Me muzikën e “Millço Levievit përgjithmonë”

Millço Leviev
Foto: arkiv

Në mes të gjelbërimit të Park Jugor 2 në Sofje sot do të prezantohet projekti “Millço Leviev përgjithmonë”. Projekti përfshin muzikantë nga Antoni Donçev Kuartet, David Lynch (SHBA) dhe Human Touch (Greqi), së bashku me Viki Almazidu dhe Teodosij Spasov. Ata do të paraqesin vepra emblematike nga Bartok, Shopen, Panço Vlladigerov, Ravell, Çajkovski dhe Rahmaninov në leximin e pianistit dhe kompozitor legjendar bullgar të xhazit Millço Leviev, i cili ndërroi jetë në vitin 2019. Këto vepra janë mbledhur në albumin "Sonata 57", i cili doli pas vdekjes së muzikantit në vitin 2021

Veprimtaria është pjesë e festivalit veror të muzikës A to jazz, i cili zhvillohet nga 9 deri më 11 korrik.


Më shumë nga rubrika

Vjara Panteleeva dhe Vintage Band

"Bretkosat e çmendura" – versioni i ri i një hiti të viteve '90

Muajt e fundit Vjara Panteleeva dhe Vintage Band incizuan disa hite të vjetra bullgare. Midis tyre është "Bretkosat e çmendura" nga grupi i njohur "Xhango Ze" në vitet '90 të shekullit XX. "E falënderoj Mirosllav Atanasovin (autor i muzikës dhe..

botuar më 21-10-07 12.03.MD
Konstantin Markov

"Kur të jesh me mua " – një këngë nga albumi i fundit i grupit “Tangra”

Grupi muzikor “Tangra” u themelua në vitin 1976 nga Konstantin Markov dhe Aleksandër Petrunov. Shumë muzikantë kanë punuar në grup. Në 1990 grupi pushoi së funksionuari, por pas një pushimi prej më shumë se 25 vjetësh, u kthye në skenë . Në kohët..

botuar më 21-10-06 3.47.MD

“Piano Extravaganza“ – një tufë lulesh vjeshte me kryevepra të pianos për adhuruesit e muzikës

“Piano Extravaganza“ është një nga ngjarjet më të pritura muzikore të vjeshtës tek ne – për shkak të programit, të përbërë prej veprave të panjohura ose të luajtura shumë pak në piano nga trashëgimia botërore muzikore, të ofruar prej interpretuesve..

botuar më 21-10-02 7.15.PD