Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk

Foto: arkiv

Në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk – 8 shtatorin, në Lidhjen e Gazetarëve Bullgarë u prezantua libri i gazetarit Georgi Najdenov “Gazetaria – zëri i njerëzimit”. Autori është një gazetar shumëvjeçar në Agjencinë Telegrafike Bullgare dhe një korrespondent dhe i dërguar special në disa nga pikat më të nxehta në botë, zona të konflikteve ushtarake, fatkeqësive dhe krizave, përfshirë dhe Afganistanin. Në librin e vet Georgi Njdenov mbron tezën, se gazetaria luan një rol të rëndësishëm në jetën e njerëzve dhe është në gjendje të ndryshojë botën.


Më shumë nga rubrika

Sofja tregon histori me drita nën qiellin e hapur

Më 6 maj, Bullgaria feston një nga festat e saj më të dashura, ditën e Shën Gjergjit dhe Ditën e guximit, trimërisë dhe Ushtrisë Bullgare.Më 9 maj  Evropa do të shënojë vitin e saj të 72-të të bashkimit dhe unitetit. Në ditët ndërmjet dy festave,..

botuar më 22-05-05 7.15.PD

Një ekspozitë fotografike në Berlin tregon 7 vitet e fundit të piktorit Andrej Daniel

Një reportazh i shkurtër me theks vizual nga shtatë vitet e fundit të artistit, mësuesit dhe të njeriut të urtë të madh Prof. Andrej Daniel / 1952 - 2020 / do të prezantohet më 4 maj në galerinë e Institutit Bullgar të Kulturës në Berlin...

botuar më 22-05-02 11.45.PD

Ekspozita e parë me pllakate kushtuar artit të cirkut në Bullgari

Një koleksion i pasur pllakatesh shumëngjyrësh bullgarë të cirkut formon një retrospektivë të historisë 125-vjeçare të artit vendas të cirkut në Galerinë e Sofjes "Rajko Aleksiev". Arsyeja e ekspozitës është shfaqja e parë e grupit të parë..

botuar më 22-04-25 9.15.PD