Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk

Foto: arkiv

Në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk – 8 shtatorin, në Lidhjen e Gazetarëve Bullgarë u prezantua libri i gazetarit Georgi Najdenov “Gazetaria – zëri i njerëzimit”. Autori është një gazetar shumëvjeçar në Agjencinë Telegrafike Bullgare dhe një korrespondent dhe i dërguar special në disa nga pikat më të nxehta në botë, zona të konflikteve ushtarake, fatkeqësive dhe krizave, përfshirë dhe Afganistanin. Në librin e vet Georgi Njdenov mbron tezën, se gazetaria luan një rol të rëndësishëm në jetën e njerëzve dhe është në gjendje të ndryshojë botën.


Më shumë nga rubrika

Petër Bajkov

Petër Bajkov e zhyt publikun në një aventurë të re kinematografike

Ylli i ri i dublimit në vendin tonë, aktori Petër Bajkov, sfidoi veten duke u futur në një adaptim filmik të romanit të shkrimtarit anglez John Bunyan "Përparimi i pelegrinit". Një nga historitë më të njohura të të gjitha kohërave, e cila sot..

botuar më 22-04-03 9.35.PD

Shtëpia e Humorit dhe Satirës në Gabrovo feston 50 vjetorin e saj

Sot është dita e shakasë. Ky është një shkas të lavdërohemi se në Bullgari ka një muze të veçantë kushtuar humorit dhe satirës. Ai ndodhet në qytetin e Gabrovos /Bullgari Qendrore/, dhe feston përvjetorin e tij më 1 prill. Tashmë pesë dekada,..

botuar më 22-04-01 7.55.PD

Organizata Ndërkombëtare e Frankofonisë do të forcojë bashkëpunimin e vet me gazetarët bullgarë

Më shumë se 30 vjet Bullgaria është një anëtare e plotëvlefshme e Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë (MOF). Pavarësisht nga kjo, vështirë do të gjeni një njeri të ri në ndonjë qytet, i cili t’ju udhëzojë në gjuhën franceze si të arrini deri..

botuar më 22-03-31 11.45.PD