Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk

Foto: arkiv

Në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk – 8 shtatorin, në Lidhjen e Gazetarëve Bullgarë u prezantua libri i gazetarit Georgi Najdenov “Gazetaria – zëri i njerëzimit”. Autori është një gazetar shumëvjeçar në Agjencinë Telegrafike Bullgare dhe një korrespondent dhe i dërguar special në disa nga pikat më të nxehta në botë, zona të konflikteve ushtarake, fatkeqësive dhe krizave, përfshirë dhe Afganistanin. Në librin e vet Georgi Njdenov mbron tezën, se gazetaria luan një rol të rëndësishëm në jetën e njerëzve dhe është në gjendje të ndryshojë botën.


Më shumë nga rubrika

Georgi Nikollov (djathtas)

Bullgarët me çmime nga garat e lutierëve në Itali

Lutieri i ri bullgar Georgi Nikollov, i cili jeton dhe punon në Cremona të Italisë - "Meka" е mjeshtërve të instrumenteve me tela, fitoi dy konkurse në Itali në nëntor. Violina e tij fitoi çmimin e parë në kategorinë "Profesionistët" në konkursin..

botuar më 21-11-18 10.31.PD

A janë zogjtë lajmëtarët qiellorë?

“Shpendët - të dërguarit qiellor ose çfarë?” - kështu quhet ekspozita udhëtuese e Muzeut Historik në Pomorie, e cila prezanton mistikën dhe traditat e lidhura me përfytyrimet për shpendët që nga lashtësia deri në ditët tona. Që nga fillimi..

botuar më 21-11-13 9.10.PD
Deyan Tsvyatkov (majtas) bashkë me Anthony Straeger, drejtorin e festivalit

Filmi bullgar fantastiko-shkencor "Vi" fitoi çmimin e Festivalit të Filmit Fantatsiko-Shkencor të Berlinit

Filmi i shkurtër bullgar "Vi" i regjisorit Deyan Tsvyatkov fitoi çmimin për filmin më të mirë në Festivalin e Filmit Fabtastiko-Shkencor të Berlinit. Festivali u zhvillua në datat 5 dhe 6 nëntor në kinemanë legjendare Babylon Cinema. Filmi..

botuar më 21-11-10 5.06.MD