Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk

Foto: arkiv

Në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Gazetaresk – 8 shtatorin, në Lidhjen e Gazetarëve Bullgarë u prezantua libri i gazetarit Georgi Najdenov “Gazetaria – zëri i njerëzimit”. Autori është një gazetar shumëvjeçar në Agjencinë Telegrafike Bullgare dhe një korrespondent dhe i dërguar special në disa nga pikat më të nxehta në botë, zona të konflikteve ushtarake, fatkeqësive dhe krizave, përfshirë dhe Afganistanin. Në librin e vet Georgi Njdenov mbron tezën, se gazetaria luan një rol të rëndësishëm në jetën e njerëzve dhe është në gjendje të ndryshojë botën.


Më shumë nga rubrika

Bullgarët tregojnë historinë e Persisë së lashtë

Pak ditë më parë ekipi i produksionit teatror "Shahname: Një përrallë për Zallin" u kthye në Bullgari, me të cilën u hap programi ndërkombëtar i edicionit të 40 jubile të festivalit teatral “Faxhr” në Teheran. Prezantimi i aktorëve bullgar në Iran..

botuar më 22-03-05 11.35.PD
Fotografitë janë dorëzuar nga Ivo Haxhimishevi

Ikona fotografike nga Lufta Ruso-Turke e 1877-78

Lufta Ruso-Turke, e cila çoi në çlirimin e Bullgarisë nga sundimi pesë shekullor osman, është lufta e tretë e fotografuar qëllimisht nga fotografët ushtarakë. Disa njerëz i kanë bërë fotografitë në ushtrinë ruse gjatë luftës - thotë fotografi..

botuar më 22-03-03 12.15.MD
Pikturë mbi qelq Pallati i Drejtësisë në Sofje

“Krijuesit e pikturimit mbi qelq Penkovi” – një ftesë për një ekspozitë

Për shumicën emri i piktorit të madh bullgar Ivan Penkov (1897-1957) është i lidhur para së gjithësh me pikturimin mbi qelq në ndërtesat përfaqësuese të Pallateve të Drejtësisë në Sofje dhe Ruse , në sallën hyrëse të  Universitetit të Sofjes ose..

botuar më 22-03-02 7.15.PD