Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët mbeten euro-optimistë

Foto: old.europe.bg

85 për qind e bullgarëve besojnë se BE-ja duhet të sigurojë fonde për vendet anëtare vetëm nëse respektojnë sundimin e ligjit. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi të "Eurobarometrit" nga gushti. Po këtë qëndrim e mbështetin 81 për qind e evropianëve. 60 për qind e bullgarëve besojnë se duhet të ketë kontroll efektiv mbi shpërndarjen e parave sipas planit të rimëkëmbjes “Brezi i ardhshëm i BE”. 69 për qind e bullgarëve presin që plani të ndihmojë Bullgarinë të kapërcejë dëmet nga pandemia.

62 për qind e bullgarëve kanë një qëndrim pozitiv ndaj BE-së, dhe 18 për qind negativ. 43 për qind e qytetarëve të BE-së e përcaktojnë luftën kundër ndryshimeve klimatike si një përparësi të komunitetit, ndërsa vetëm 28 për qind e bullgarëve e konsiderojnë politikën mjedisore si politikë kryesore.


Më shumë nga rubrika

Ministri i Shëndetësisë: Omikron nuk do të na kalojë

Ende nuk ka asnjë rast të konfirmuar me Omikron në vendin tonë, por është çështje kohe të shfaqet, pasi asnjë nga variantet e Covid-19 nuk na ka tejkaluar deri më tani. Kështu deklaroi ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov për bTV, duke theksuar se nuk..

botuar më 21-12-09 12.40.MD

Vërejtjet për marrëveshjen e koalicionit janë pastruar

“Tekstet përfundimtare të marrëveshjes së koalicionit janë gati dhe të premten deri në fund të ditës do të kemi një marrëveshje koalicioni plotësisht të autorizuar", tha Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin” pas takimit në..

botuar më 21-12-09 12.21.MD
Kirill Petkov

“Bullgaria Demokratike” do të përkrahë projekt-kabinetin

Tri partitë e koalicionit “Bullgaria Demokratike” – “Demokratët për Bullgarinë e Fortë”, “Po, Bullgaria” dhe “Lëvizja e Gjelbër” do të mbështesin marrëveshjen e koalicionit dhe projekt qeverinë, u bë e qartë pas mbledhjeve të organeve të tyre..

botuar më 21-12-09 10.42.PD
Подкасти от БНР