Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

12
Foto: Ани Петрова

Tablo të piktores Katrin Tomova nga ekspozita „Paint It Dark“ në galerinë e kryeqytetit “Njuans” (Nuancë). Tablotë e reja të Katrin Tomova u pikturuan gjatë dy viteve të fundit dhe mbajnë gjurmët e situatës së pazakontë (COVID-19), e cila ndryshoi perceptimin tonë për botën. 
Foto: Ani Petrova

Më shumë nga rubrika

Macet e qytetit

Roma është e njohur për macet e saj. Por në shumë qytete të tjera në mbarë botën jetojnë këta gjitar të vegjël gjysmë të zbutur, të hyjnizuar në antikitet, kryesisht për shkak të luftës së tyre kundër brejtësve. Këtë funksion e kryejnë me sukses edhe..

botuar më 22-05-18 10.41.PD

Dritat e Sofjes

Me shumë interes për herë të parë në Sofje u mbajt Festivali Ndërkombëtar i Dritave LUNAR. Për katër ditë, të vegjël e të moshuar shijuan instalimet origjinale mbresëlënëse të ndriçimit që transformuan qendrën e qytetit. Më shumë për organizatorët dhe..

botuar më 22-05-10 11.26.PD

Tablo pranverore nga Banja Qendrore e Sofjes

Banja Minerale Qendrore në Sofje me hapësirën përreth është ndër monumentet më të njohura të qytetit. Përdoret shpesh si një kartolinë reklamuese e Sofjes dhe është një ndalesë e domosdoshme për të gjithë turistët dhe mysafirët e kryeqytetit...

botuar më 22-05-03 6.28.MD