Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Studentët duan një periudhë hiri para se të vendosen certifikatet

Foto: BGNES

Vendosja e një certifikate të gjelbër nga 21 tetori si kusht për frekuentimin e leksionve nga studentët është i nxituar, sipas Përfaqësimit Kombëtar të Këshillave të Studentëve. Në një intervistë për BNR, ata thanë se ishte e drejtë të jepet një periudhë hiri prej një muaji në të cilën studentët, profesorët dhe stafi të vaksinohen dhe të marrin dokumentin. Duke pasur parasysh shkallën shumë të ulët të vaksinimit në sistem, rezultati do të jetë kalimi i shumicës së universiteteve në një mjedis online nga 21 tetori, tha Daniell Parushev, kryetar i këshillave. Sipas tij, studentët duhet të kenë të drejtën e trajnimit personal dhe me dëshmi të antitrupave kundër Covid.


Подкасти от БНР