Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Financave parashikon një përshpejtim të inflacionit

Foto: arkiv

Inflacioni do të përshpejtohet në 4,5% deri në fund të vitit, parashikon Ministria e Financave në vlerësimin e përditësuar të vjeshtës për ekonominë bullgare. Rritja mesatare vjetore e çmimeve do të jetë 2.4%. Faktori kryesor për inflacionin është rritja e ndjeshme e çmimit të lëndëve të para në tregjet botërore dhe veçanërisht të energjisë dhe ushqimit.

Këtë vit ekonomia jonë do të rritet me 4%, dhe vitin e ardhshëm rritja do të përshpejtohet në 4.6%, në rast se fillon zbatimi i Planit të Rimëkëmbjes, saktëson Ministria.

Më shumë nga rubrika

BE akordoi 78 milion euro për të zgjeruar strukturën e magazinimit të gazit Çiren

Këshilli i Energjisë i BE-së vendosi që objektet nëntokësore të depozitimit të gazit të Komunitetit duhet të mbushen të paktën 80 për qind deri në dimrin 2022/2023 dhe me 90 për qind në sezonin e ardhshëm. Për Bullgarinë, e cila ka vetëm..

botuar më 22-06-27 4.24.MD
Vasill Velev

Përditësimi i buxhetit do të çojë në destabilizimin financiar, thonë punëdhënësit

Punëdhënësit kanë shprehur rezerva për propozimet për përditësimin e buxhetit të shtetit, të cilat së shpejti do të votohen në lexim të dytë. Sipas Vasill Velevit, kryetar i Shoqatës së Kapitalit Industrial, ndryshimet ka të ngjarë të tronditin..

botuar më 22-06-24 6.45.MD
Ministri në dorëheqje Asen Vasilev

Inflacioni po ngadalësohet në baza mujore

Inflacioni ka filluar të ngadalësohet në baza mujore, ndërsa rritja ende raportohet në bazë vjetore, tha Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilevnë dorëheqje në një intervistë për “Dnevnik”. Ai paralajmëroi se pensionistët..

botuar më 22-06-23 4.09.MD