Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Financave parashikon një përshpejtim të inflacionit

Foto: arkiv

Inflacioni do të përshpejtohet në 4,5% deri në fund të vitit, parashikon Ministria e Financave në vlerësimin e përditësuar të vjeshtës për ekonominë bullgare. Rritja mesatare vjetore e çmimeve do të jetë 2.4%. Faktori kryesor për inflacionin është rritja e ndjeshme e çmimit të lëndëve të para në tregjet botërore dhe veçanërisht të energjisë dhe ushqimit.

Këtë vit ekonomia jonë do të rritet me 4%, dhe vitin e ardhshëm rritja do të përshpejtohet në 4.6%, në rast se fillon zbatimi i Planit të Rimëkëmbjes, saktëson Ministria.

Më shumë nga rubrika

A është Bullgaria gati për anëtarësim në eurozonë?

Javët e fundit, në sferën publike filloi të flitet përsëri për hyrjen e Bullgarisë në eurozonë. Zyrtarët qeveritarë, përfaqësuesit e biznesit dhe ekspertët përmendin edhe datën kur kjo mund të ndodhë - 1 janar 2024. Është e padiskutueshme se me..

botuar më 22-06-07 10.34.PD
Ministri Nikollaj Sëbev

Një konsorcium i huaj e ka kërkuar Bullgarinë për të ndërtuar ura mbi lumin Danub

Bullgaria po i kërkon Rumanisë të pranojë të eksplorojë njëkohësisht pesë pika të mundshme për ndërtimin e urave të reja mbi Danub midis dy vendeve tona. Ministria e Transportit në Sofje po shqyrton ndërtimin e këtyre urave dhe mundësinë për t'u..

botuar më 22-06-06 2.55.MD

Për të katërtin vit radhazi, një konkurs kërkon punëdhënësin më të mirë në Bullgari

Të jesh një punëdhënës i mirë është një gjë komplekse dhe varet nga shumë gjëra. Organizatorët e konkursit online Career Show Awards janë të bindur në këtë. Ai do të mbahet për të katërtin vit në Bullgari dhe qëllimi i tij është të nxjerrë në pah..

botuar më 22-06-05 10.15.PD