Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kornelija Ninova: Do të luftojmë për një kredi 10 leva që njerëzit të mos rikthejnë 500 leva

Foto: mi.government.bg

Ministria e Ekonomisë do të mbajë një regjistër publik të shoqërive të mbledhjes së borxheve, ndërsa shoqërive arkëtuese do t’u ndalohet shantazhimi i debitorëve. Këtë e parashikon një projektligj i ri që duhet t’i mbrojë konsumatorët nga arbitrariteti i mbledhësve të borxheve, tha Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Ekonomisë Kornelija Ninova. Kreditori i ri nuk do të ketë të drejtë të kërkojë asnjë pagesë përveç shumave të rënë dakord në kontratën me kreditorin fillestar. Ninova theksoi se ka raste që kundrejt një borxhi 10 leva njerëzit duhet të rikthejnë 500 leva. Projektligji parashikon gjithashtu sanksione deri në 50 000 leva për kompanitë në rast shkeljesh.


Më shumë nga rubrika

Gallup: GERB-SDS është forca e parë politike në zgjedhjet parlamentare në Bullgari

Rezultatet e exit poll-it të Gallup International Balkan, partner mediatik i BNR-së, tregojnë se 8 parti dhe koalicione po hyjnë në parlamentin e ri të 48-të , me njërën prej tyre në prag. Të dhënat e agjencisë tregojnë shpërndarjen e mëposhtme të..

rinovuar më 22-10-02 9.16.MD

KQZ: Pjesëmarrja më e madhe elektorale është në Sofje, më e ulëta - në Kërxhali

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk regjistroi shkelje të rënda në zgjedhjet për Legjislaturën e 48-të të Kuvendit Popullor. Deri në orën 16:00, pjesëmarrja e votuesve ishte absolutisht identike me atë të zgjedhjeve të 14 nëntorit të vitit të kaluar..

botuar më 22-10-02 9.11.MD

Në parlamentin e 48-të hyjnë 7 parti sipas “Alpha Research” dhe “Market Links”, 6 sipas “Trend”

Rezultatet e exit poll-it të agjencive sociologjike “Alpha Research”, “Market Links” dhe “Trend”, të regjistruara në KQZ për exit poll-in ditën e zgjedhjeve për Asamblenë e 48-të Kombëtare, tregojnë shpërndarjen e mëposhtme të forcave politike:..

botuar më 22-10-02 8.39.MD