Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria zgjati përfundimisht veprimin e buxhetit të vitit 2021

Foto: arkiv

Pas shumë debatave në vazhdim të mbi 2 orësh, Kuvendi Popullor miratoi përfundimisht projektligjin për zbatimin e buxhetit për vitin e kaluar 2021 deri më 31 mars. Kështu, paga minimale për tre muajt e parë mbetet 650 leva (325 euro) dhe ruhet përmasa e të ardhurave minimale аге пьняспьве të sigurimeve shoqërore, si dhe shumat e kontributeve të sigurimit. Ministritë dhe agjencitë do të kenë mundësi në tre muajt e parë të vitit 2022 të angazhohen me pagesa dhe detyrime, por jo më shumë se 25% prej shumës vjetore të përcaktuar në vitin 2021. Këshilli i Ministrave mund të rrisë shumat maksimale të pagesave për shpenzimet e lidhura me masat për përballimin e efekteve të Covid-19, për kompensimin e çmimeve të larta të energjisë elektrike dhe gazit natyror dhe në zbatim të projekteve për investime, të miratuara nga Kuvendi Popullor.

Më shumë nga rubrika

Kryeqyteti hyri në zonën e verdhë Covid

Sofja ndodhet tashmë në zonën e verdhë (e dyta për nga intensiteti) për sa i përket incidencës dyjavore të Covid-19, duket qartë nga harta e publikuar në faqen e internetit të Qendrës Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Vetëm në javën e..

botuar më 22-06-28 1.19.MD
Presidenti Radev (djathtas) dhe Hristo Ivanov

Dita e dytë e bisedimeve me Presidentin për të gjetur formulën e formimit të një qeverie të re

Partia "Ka një popull të tillë" është e gatshme të negociojë formimin e qeverisë, por jo me çdo kusht, deklaroi kryetari i grupit të saj parlamentar Toshko Jordanov në konsultimet e para me presidentin për ditën e dorëzimit të mandati . Kreu i..

rinovuar më 22-06-28 12.39.MD
Kryeministri në dorëheqje Kirill Petkov (majtas) me Zëvendëskryeministrin e dorëhequr Asen Vasilev

“Po e vazhdojmë ndryshimin” me konsultime paralele për formimin e qeverisë së re

"Po e vazhdojmë ndryshimin" nisin negociatat për një kabinet të ri - në sfondin e konsultimeve presidenciale, të cilat vazhdojnë edhe sot. Partia e kryeministrit të dorëhequr Kirill Petkov do të takohet sonte me partnerët aktualë të..

botuar më 22-06-28 12.15.MD