Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria fillon negociata për të hyrë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik

Matthias Corman
Foto: EPA/BGNES

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) po fillon bisedimet e anëtarësimit me gjashtë vende, duke përfshirë Bullgarinë, sipas faqes së internetit të OECD. Procesi është duke u zhvilluar edhe për Argjentinën, Brazilin, Kroacinë, Perunë dhe Rumaninë.

Çdo vend do të ndjekë një rrugë të vet individuale për të riafirmuar angazhimin e tij ndaj vlerave, vizionit dhe prioriteteve të OECD-së. Sekretari i Përgjithshëm i OECD Matthias Corman tha se “vendet kandidate do të jenë në gjendje të shfrytëzojnë procesin e pranimit për të nxitur reforma të mëtejshme”.

Organizata sqaron se nuk ka një afat kohor për përfundimin e procesit të anëtarësimit, dhe mund të kërkohet nga palët ndryshime në ligjet, politikat dhe praktikat e tyre.


Më shumë nga rubrika

Instituti Bujqësor në Dobruxha ofron një përzgjedhje të pasur farërash bullgare

Dhjetëra farëra të reja për plantacione drithëra, bishtajore dhe luledielli ofrohen nga Instituti Bujqësor Dobruxha në qytetin Gjenerall Toshevo edhe në vitin 2022. Materiali mbjellës është një përzgjedhje bullgare dhe është në përputhje me..

botuar më 22-06-13 4.55.MD
Dimitër Radev

BNB: Varet nga proceset politike nëse do ta futim euron në vitin 2024

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare (BNB) Dimitër Radev paralajmëroi se nga dinamika e proceseve politike në vendin tonë varet nëse Bullgaria do të anëtarësohet në eurozonë në janar të vitit 2024 apo ajo. Është i nevojshëm miratimi i 100..

botuar më 22-06-09 6.01.MD

Buxheti i shtetit vjen në korrik me shumë masa kundër krizës, por mbetet si një “brumë picash pa shije” për punëtorët

“Jemi në sy të stuhisë, turbulencat janë jashtëzakonisht të larta. Nga vendimet politike do të varet nëse dhe si biznesi do të mund ta përballojë këtë krizë”, tha Ministri i Financave Asen Vasilev gjatë forumit ekonomik “Zhurma e parave” më 7..

botuar më 22-06-09 8.38.PD