Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sanksionet kundër Rusisë do të ndikojnë ekonomikisht Bullgarinë

Foto: arkiv

Në rast të një konflikti midis NATO-s dhe Rusisë dhe sanksioneve të mëvonshme, rreziqet kryesore për Bullgarinë janë në sektorin e energjetikës. Këtë e komentoi Kryeministri Kirill Petkov gjatë seancës së jashtëzakonshme në parlament të thirrur në lidhje me krizën në Ukrainë.

Sipas kryeministrit Kirill Petkov, vendi ynë ka plane të qarta për mbrojtjen e popullsisë në rast të sanksioneve të mundshme lidhur me furnizimin me gaz. Petkov theksoi se së bashku me Ministrin e Energjetikës Aleksandër Nikollov janë duke punuar mbi këto strategji dhe siguroi se ekziston një plan i qartë në rastet kur mund të ketë probleme me furnizimet. Sipas Kryeministrit, është me rëndësi strategjike që Bullgaria, familjet dhe bizneset bullgare të kenë një alternativë.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është në prag të valës së re Covid

Bullgaria ndodhet në pragun e valës së radhës së Covid-19 dhe shtyrja e vaksinimit nuk do të çojë në asnjë të mirë. Këtë e komentoi Kryetari i Shoqatës Shkencore Bullgare të Farmacisë, Prof. Georgi Momekov, në kuadër të fushatës së Ministrisë..

botuar më 22-07-05 4.40.MD
Dr. Aleksandër Simidçiev

Thirrje për të rikthyer mbajtjen e maskave në transport dhe spitale

Në baza dy javore, incidenca e Covid-19 në vend u rrit në 82.5 persona për 100 mijë banorë, njoftoi Qendra Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Rajonet e Varnës, Burgasit dhe qytetit të Sofjes janë në zonën e verdhë për nga..

botuar më 22-07-05 1.55.MD
Përvan Simeonov

Bullgarët janë skeptikë ndaj lajmeve në media për luftën në Ukrainë

Bullgaria është një nga shoqëritë më eurofile në BE, por edhe një nga shoqëritë më rusofile, tha Përvan Simeonov nga "Gallup International Balkan" në diskutimin "Pluralizmi dhe dezinformimi gjatë luftës" në Këshilln e Mediave Elektronike 60% e..

botuar më 22-07-05 12.47.MD